Jäta navigatsioon vahele

Ma Armastan Aidata
Koos oleme kogunud
4 713 111 €
Annetajatelt 3 338 662 €
Swedbanki poolt 1 374 449 €
Eesti Gaidide Liit otsib sushi meistrit

Eesti Gaidide Liit otsib sushi meistrit

Kuidas su annetus aitab?
Vajatakse 1 vabatahtlikku
See projekt on juba lõppenud. Täname kõiki, kes kaasa aitasid!

Kuidas su annetus aitab?

Kuidas su annetus aitab?

Sellel nädalavahetusel kogunevad 30 särasilmset gaidijuhti Peipsi äärde, et enne sügishooaja algust natuke hinge tõmmata ja mõnusalt aega veeta ning midagi uut õppida. Siin tuledki mängu just sina, kes sa oled osav orienteeruja sushi maailmas ja oled valmis jagama oma praktilisi teadmisi ka 30 gaidijuhile. Gaididjuhtide motivatsioonipäevade üheks töötoaks laupäeva õhtul on sushi valmistamine. Kui tunned end ära ja oled valmis jagama oma suurepäraseid teadmisi, siis omalt poolt pakume sulle võimalust veeta terve nädalavahetuse mõnusas seltskonnas Peramaa puhkekeskuses, väikest matka Piirissaarel ja kohtumist Eesti ühe parima lauamängude loojaga. Transpordi-, toidu ja majutusekulud katab Eesti Gaidide Liit. Töötuba algab laupäeval kell 19.00 Peramaa puhkekeskuses. Loe täpsemat ürituse kava meie kodulehelt.

Lisainfo: info@gaidid.ee või helista 53 454 332 (Mailiis).

Ma armastan aidata...teil sushit teha!

25.09.2017

26. augustil toimusid Eesti Gaidide Liidu noorte juhtide ja gaidisõprade motivatsioonipäevad, mille eesmärgiks vabatahtlike murede kuulamine ja nende motiveerimine algavaks uueks hooajaks. Traditsiooniliselt oleme alati motivatsiooni süstinud erinevate koolituste ja seikluste kaudu, nii ka seekord. Lisaks Piirissaare külastamise käigus läbitud mängukoolitusele otsustasime leida endas üles tõelised sushimeistrid ja seda Ma Armastan Aidata keskkonna kaudu. Algus sujus justkui lepase reega – avaldasime kuulutuse, jagasime Facebookis ja õigepea leidsime vabatahtliku, kes oli valmis oma oskusi meiega jagama ja kõikidele küsimustele vastama.

Uku Volke oli äärmiselt vastutulelik ning vaatamata meie pea 30-pealisele seltskonnale, sai ettevalmistustega meeldivalt kiiresti ning suuremate probleemideta hakkama. Päev varem veidi eeltööd teinud, muretses ta enne meie juurde Peramaale tulekut kõik vajalikud toorained ja töövahendid ning selleks ajaks, kui ekskursioonilt saabusime, kees sushiriis juba suurel leegil. Peagi saime käised üles käärida, juuksed patsi siduda ning näpud kleepuvaks teha!

Lisaks traditsioonilisele sushi rullimisele õppisime ka jääke otstarbekalt ära kasutama ning suure õhinaga proovisid paljud meist teha eestipärast sushit, mis koosnes mustast leivast, munavõist, kilust ja julgematel ka näiteks õunast. Kõlab kummaliselt, kuid maitses imehästi!

Ilmselgelt jõudis koolituse parim osa kätte siis, kui riis norilehtede vahel ja sojakaste kausis – pulgad kätte ja isuäratavaid taldrikuid tühjendama!

Koolitust nautisid nii noored kui ka juba elukogenumad ning nii mõnigi meist võttis plaani tulevikus ka oma lasterühmadega välismaiseid maitseelamusi testida ja kogeda. 

/Teksti kirjutas ja pildid pildistas gaid Kaire Jürgenson/

Tagasi