Jäta navigatsioon vahele

Ma Armastan Aidata
Koos oleme kogunud
4 703 106 €
Annetajatelt 3 328 657 €
Swedbanki poolt 1 374 449 €
Tule vesta muinasjutte ja too ravil viibivate laste ellu helgust! (Tallinn)

Tule vesta muinasjutte ja too ravil viibivate laste ellu helgust! (Tallinn)

Kuidas su annetus aitab?
Vajatakse 2 vabatahtlikku
See projekt on juba lõppenud. Täname kõiki, kes kaasa aitasid!

Kuidas su annetus aitab?

Kuidas su annetus aitab?

Eesti Vähihaigete Laste Vanemate Liit ootab Tallinna Lastehaigla Onko-Hematoloogia osakonnas ravil viibivate laste juurde muinasjutuvestjaid, kes soovivad lugeda või jutustada muinasjutte igas vanuses lastele.

Muinasjutuvestjaid ootame osakonda suvekuudel: kolmapäeviti ja neljapäeviti, kell 17.00, alates 6.juunist kuni 30.augustini. 

Kolmapäeviti on muinasjutte kuulamas eesti keelt kõnelevad lapsed ja neljapäeviti vene keelt kõnelevad lapsed.

Muinasjutukuulajate arvu täpsustamiseks palume muinasjutuvestjal  kohtumise hommikul helistada koordinaator tugiisikule, Luive Merilai, telefonil: 58 188 335, siis selgub ka mitu last on momendil osakonnas ravil.

EVLVLi ülesandeks on vähihaigete laste ja nende perekondade igakülgne abistamine ja toetamine, tervishoiu ja hoolekande arendamine ning vähihaigete laste ravitingimuste parandamisele kaasaaitamine.

Muinasjutuvestjad toovad haiglatesse elevust

10.12.2018

“Ma armastan aidata” keskkonna kaudu oli ajaannetusprojekti kaudu huvilistel võimalik ennast pakkuda vabatahtlikuks, kes käib Tallinna Lastehaigla ja Tartu Ülikooli Kliinikumi onkoloogiaosakondades ravilviibivate laste juures muinasjutte lugemas või neid jutustamas. Tegelikkuses ei piirdunud külaskäigud ainult muinasjuttude lugemisega – sellesse perioodi mahtus nii jalgpalli MM-i vaatamine, erinevate teemade üle arutlemine, lauamängude mängimine või näiteks lihtsalt joonistamine.

“Ma armastan aidata” keskkonna kaudu liitus vabatahtlikuna 18 inimest, kes soovisid laste päevadesse natukene rõõmu tuua. Iganädalaselt panustas vabatahtlikest 6-7 inimest, keda ajapikku erinevatel põhjustel vähemaks jäi ning lõpuks jäi vabatahtlike inimeste arv 3-4 inimese juurde. Vabatahtlike tegevus algas juunikuust ning mõned muinasjutuhaldjad käivad lapsi külastamas ja neile muinasjutte lugemas praegugi.

Esimesed kaks nädalat käidi osakonnas laste juures igapäevaselt, et luua lastega side ning tekitada vabatahtlike ja laste vahel usaldus. Hiljem külastati osakonda 3 korda nädalas.Iga laps on erinev – mõni laps kohanes kohe, mõni vajas jällegi rohkem aega. Iga päev oli vabatahtlike jaoks erinev, sest palju sõltus sellest, kuidas lapsed näiteks ennast tunnevad. Mõnel päeval oli olukord, kus ei õnnestunud ühelegi lapsele muinasjuttu lugeda või jutustada, järgmisel päeval aga õnnestus jällegi kenasti.

Lastele muinasjutuhaldjate külastused väga meeldisid – neid oodati alati tagasi ning peale igat külastust edastati järgmised raamatu või muinasjutu sooviavaldused. Oli suur rõõm näha laste siirast rõõmu ja seda, kui tänulikud nad muinasjutuhaldjatele olid!

Saadud kogemus andis kindlasti palju mõtteainet ka vabatahtlikele ja õpetas veelgi rohkem rõõmu tundma pisikestest ja lihtsatest asjadest.On suur rõõm ja tänu, et vabatahtlikud said muinasjutuhaldjatena meie lastele rõõmu tuua!

Ajaannetusprojektist ja heategevusest saab kuulata ka siit.

Tagasi