Jäta navigatsioon vahele

Ma Armastan Aidata
Koos oleme kogunud
4 704 036 €
Annetajatelt 3 329 587 €
Swedbanki poolt 1 374 449 €
MTÜ Loomus projekt "Olen loomade poolt”

MTÜ Loomus projekt "Olen loomade poolt”

Kuidas su annetus aitab?

Kui lähedal oleme eesmärgi saavutamisele?

Annetusi kokku
Veel vaja koguda
14 295.40 €
455 annetust
15 000.00 €
See projekt on juba lõppenud. Täname kõiki, kes kaasa aitasid!

Kuidas su annetus aitab?

Kuidas su annetus aitab?

Loomade eestkoste organisatsioon Loomus tegutseb selle nimel, et muuta Eesti ja maailm laiemalt loomasõbralikumaks. Loomuse fookus on nende loomade kaitsel, keda kasutatakse põllumajanduses, sh kalad, meelelahutuses, ilutööstuses ja moetööstuses.

Loomuse sihiks on loomatemaatika tähtsuse suurendamine Eesti ühiskonnas ning loomakaitsepoliitika kujundamine. Tänu Loomuse ja Loomusega liitunud liikumise Loomade nimel aastatepikkusele tööle võttis 2017. aasta sügisel Riigikogu vastu eelnõu, mis keelustab metsloomade kasutamise meelelahutuses, sh tsirkuses. See oli võimas võit loomadele ning vägivallaga dresseeritud metsloomad ei pea enam kannatama ebaloomupärastes tingimustes meelelahutuse eesmärgil.

Loomuse loomisest saadik on meie liikmed aktiivselt tegutsenud karusloomafarmide keelustamise nimel ning 2021. aasta juunis saime rõõmustada, et meie üks suurimaid eesmärke sai täidetud ning Eestist sai esimene Balti riik, mis keelustab karusloomafarmid.

Igal võidul on oma hind. Iga võit tähendab sadu, kui mitte tuhandeid, tunde tööd. Tihti tulevad võidud raskelt, aga see ei ole meid takistanud ega hakka takistama. Loomade kannatustele ei saa panna hinda, me ei saa öelda, et mingi kannatuse ärahoidmine pole väärt nii palju tunde tööd või nii palju muid ressursse. Iga meie poolt võetud väljakutse suudab ära hoida väga palju kannatusi ja seeläbi luua parema maailma.

Loomus peab oluliseks loomasõbraliku mõtlemise, käitumise ja tarbimise leviku suurendamist, mistõttu oleme loonud veganprogrammi Taimsed Valikud, Eesti esimese loomaõigusliku taskuhäälingu Loomade Hääl, kampaania “Armas kala”, loomasõbraliku ilu töörühma LILU ning korraldame rahvusvahelist loomaõiguste konverentsi. Lisaks sellele teeme koostööd nii Eesti kui ka rahvusvaheliste organisatsioonidega, et kujundada loomasõbralikku poliitikat ning tõsta teadlikkust loomaõiguste teemal.

  • 5 € eest saame levitada loomasõbralikke sõnumeid sotsiaalmeedias.
  • 10 € eest saame välja anda ja levitada teabematerjale, jagada lendlehti ja loomasõbraliku sõnumiga kleepse ning korraldada oma vabatahtlikele aruteluõhtuid.
  • 25 € eest saame osaleda koolitustel, et paremini ja efektiivsemalt seista loomade õiguste eest, teha ühe taskuhäälingu Loomade Hääl osa ning korraldada ja osaleda avalikel üritustel.
  • 50 € eest saame tasuda rahvusvahelistesse organisatsioonidesse kuulumise liikmemakse ning toetada Soomes Tuulispää varjupaigas elavaid rebaseid Taika ja Viima.

Iga annetus on oluline samm loomasõbralikuma ühiskonna poole.

Loomus on kantud tulumaksusoodustust saavate mittetulundusühingute nimekirja. Maksude teemast loe lähemalt: Annetused ja maksud.

www.loomus.ee

Loomuse uudiskiri – detsember 2022

30.12.2022

Aastavahetusest, karusloomadest, keskkonnast, konverentsist. Leiad ka ühe toreda e-poe pakkumise!

Loomus sätib loomaõigusliku luubi alla traditsioonid

Millised traditsioonid ja lood tulevad mängu, kui inimesed kasutavad ära teisi loomi või soovivad sellise ärakasutamise lõppemist? Kuidas ja miks neile tuginetakse, neid konstrueeritakse või kahtluse alla seatakse? Kuidas saab traditsiooni mõiste aidata meil siduda mineviku olevikuga, liikudes eetilisema suhte poole teiste loomadega?

Oleme koos Eesti Vegan Seltsi ja Kriitiliste Loomauuringute Euroopa Assotsiatsiooniga (EACAS) korraldamas rahvusvahelist loomaõiguste konverentsi “Isepäine loomaõiguslus? Liikumisesisesed ja -välised traditsioonid ja muutused”. Mõiste “traditsioonid” on siinjuures avar – see hõlmab erinevaid tõekspidamisi, harjumusi ja kombeid, mille õigustamiseks ja kinnistamiseks kasutatakse minevikku ja ajalist pidevust.

Loe täpsemalt konverentsi kodulehelt ja pane end juba kirja Facebooki ürituse all.

Võtame uue aasta vastu rahus!

Ilutulestik on mõne inimese jaoks hetkeline rõõm, ent samas tuleb see teiste kannatuste hinnaga. Leiame, et see ei tohiks nii olla!

Ilutulestik on traumeeriv paljudele loomadele, nii meie lemmikutele kui ka metsloomadele. See tekitab neile palju stressi, mis võib panna nad käituma ettearvamatult ja tekitada neile tõsiseid tervisekahjustusi. Alles möödunud suvel põhjustas pulmapeol lastud ilutulestik hobuse surma. Traumeeriv võib see olla ka paljudele inimestele, näiteks sõja eest põgenenud inimestele. Igaüks väärib rahulikku pühade aega!

Lisaks on ilutulestik keskkonnakahjulik, sest tekitab nii õhureostust kui prügi, ning ilutulestiku peale kulub palju raha, mida saaks kasutada oluliselt otstarbekamalt.

Liitu üritusega “Ma soovin veeta aastavahetuse rahus”

Mida Sa ise teha saad?

  1. Ära lase ise ilutulestikku.
  2. Ära külasta aastavahetuse üritusi, kus lastakse ilutulestikku.
  3. Räägi sel teemal oma lähedastega.
  4. Kui kohalik omavalitsus, kus Sa elad, ei ole veel teatanud, et loobuvad ilutulestikust, siis võid paluda neil seda teha.

Oktoobri keskpaigas küsisime ka kõikidelt kohalikelt omavalitsustelt, kas nad plaanivad korraldada ilutulestikku. Eestis on 79 kohalikku omavalitsust, neist 53 vastas, et ei plaani ilutulestikku korraldada, kolm polnud veel otsustanud ning vaid Jõgeva vastas, et plaanivad teha. Ülejäänud kohalikud omavalitsused küsimusele ei vastanud. Tallinn näiteks kutsub ilutulestikust loobuma ja raha hoopis loomadele annetama.

Ühele teeme pai ja teisest kasuka?

Alates maikuust kogume allkirju karusnahavaba Euroopa heaks. Eestis on karusloomafarmid keelustatud, aga Euroopa Liidus tervikuna ei ole ning loomade kannatused karusloomafarmides on õõvastavad olenemata sellest, kus see toiub!

Kui leiad ka, et karusloomafarmidel ei tohiks enam maailmas kohta olla, siis anna oma toetusallkiri karusnahavaba Euroopa heaks siin!

Detsembri alguses jagasime ka kaadreid Leedu karusloomafarmist, kus on näha massiliselt äsja tapetud naaritsaid, kellest saavad karusnahksed tooted, ning veel elusaid naaritsaid, keda ootas sama saatus. Lisaks on paljude loomade käppadel näha veriseid vigastusi.

Anna oma allkiri siin!

Jõulukingitused jahimeestele?

Keskkonnaamet andis vahetult enne jõule, 22. detsembril välja teise portsu lube huntide tapmiseks. Väitega, et hunt on Eestis ohustatud liik ei nõustunud Rahvuslooma ümarlaud, mistõttu uuris Postimehe faktikontroll põhjalikumalt väidet ja jõudis järeldusele, et hunt on Eestis ohustatud liik.

Esimene kogus lube anti 90 hundile, kellest 1. novembrist kuni 20. detsembrini on juba 53 tapetud. Eesti aladel on viimastel aastatel elanud enne jahihooaja algust 200-250 hunti ning pärast jahihooaja lõppu 100-150 hunti. Lihtne matemaatikatehe näitab, kuidas Keskkonnaameti loas tapavad jahimehed Eestis igal aastal pea poole siinsetel aladel elavatest huntidest.

Pikemalt loe Loomuse blogist.

Toidu ja keskkonnajalajälje seostest

Lõppeva aasta lõpus alustasime projektiga “Kahvliga kliimamuutuste vastu!”, mille eesmärk on tõsta teadlikkust ning võimestada inimesi, sest igaüks saab anda oma panuse.

Projekti jooksul oleme rääkinud mitmetest olulistest asjadest:

  • Toidu ja keskkonnajalajälje seostest, loe siit
  • Toiduvalikute ja kliimamuutuste seost näeb järjest enam inimesi, loe siit
  • Kuidas vegan jõululauda veelgi keskkonnasõbralikumaks tuunida? loe siit

Pimeda aja pakkumine!

Päevad on veel lühikesed ja õhtud pimedad. Seetõttu leiad Loomuse e-poes eriti hea pakkumise – helkurmärgid on nädala lõpuni soodushinnaga 3,50 eurot (tavahind 5 eurot). Loomuse helkurite materjal vastab eurostandardi nõuetele, on veekindlad ja taluvad kuni -40°C temperatuuri. Helkumärgi saad koti või riideeseme külge kinnitada tagumisel poolel oleva haaknõela abil.

Külasta Loomuse e-poodi!

Aita meil aidata!

Tegutseme iga päev loomasõbralikuma maailma nimel ning saame seda teha vaid tänu oma toetajatele! Aitäh, et olete loomade poolt!

Kui tahad meil aidata loomade eest seista, siis kutsume Sind Loomuse püsiannetajaks. Seda saad teha Ma armastan aidata keskkonnas:

  1. Mine lehele: armastanaidata.ee/loomus.
  2. Vali “Annetan raha” alt “Püsiannetus”.
  3. Vali summa: 5€, 10€, 15€ või sisesta summa ise.
  4. Vali pank ja Sind suunatakse otse panka.
  5. Logi sisse ja kinnita.

Kui oled juba püsiannetaja, siis soovitame kontrolliga ega püsiannetus ära ei lõppe. Mõnikord peab püsiannetusi pikendama.

Aitäh, et oled loomade poolt! ????

Tagasi