Jäta navigatsioon vahele

Ma Armastan Aidata
Koos oleme kogunud
4 714 052 €
Annetajatelt 3 339 603 €
Swedbanki poolt 1 374 449 €
MTÜ Loomus projekt "Olen loomade poolt”

MTÜ Loomus projekt "Olen loomade poolt”

Kuidas su annetus aitab?

Kui lähedal oleme eesmärgi saavutamisele?

Annetusi kokku
Veel vaja koguda
14 295.40 €
455 annetust
15 000.00 €
See projekt on juba lõppenud. Täname kõiki, kes kaasa aitasid!

Kuidas su annetus aitab?

Kuidas su annetus aitab?

Loomade eestkoste organisatsioon Loomus tegutseb selle nimel, et muuta Eesti ja maailm laiemalt loomasõbralikumaks. Loomuse fookus on nende loomade kaitsel, keda kasutatakse põllumajanduses, sh kalad, meelelahutuses, ilutööstuses ja moetööstuses.

Loomuse sihiks on loomatemaatika tähtsuse suurendamine Eesti ühiskonnas ning loomakaitsepoliitika kujundamine. Tänu Loomuse ja Loomusega liitunud liikumise Loomade nimel aastatepikkusele tööle võttis 2017. aasta sügisel Riigikogu vastu eelnõu, mis keelustab metsloomade kasutamise meelelahutuses, sh tsirkuses. See oli võimas võit loomadele ning vägivallaga dresseeritud metsloomad ei pea enam kannatama ebaloomupärastes tingimustes meelelahutuse eesmärgil.

Loomuse loomisest saadik on meie liikmed aktiivselt tegutsenud karusloomafarmide keelustamise nimel ning 2021. aasta juunis saime rõõmustada, et meie üks suurimaid eesmärke sai täidetud ning Eestist sai esimene Balti riik, mis keelustab karusloomafarmid.

Igal võidul on oma hind. Iga võit tähendab sadu, kui mitte tuhandeid, tunde tööd. Tihti tulevad võidud raskelt, aga see ei ole meid takistanud ega hakka takistama. Loomade kannatustele ei saa panna hinda, me ei saa öelda, et mingi kannatuse ärahoidmine pole väärt nii palju tunde tööd või nii palju muid ressursse. Iga meie poolt võetud väljakutse suudab ära hoida väga palju kannatusi ja seeläbi luua parema maailma.

Loomus peab oluliseks loomasõbraliku mõtlemise, käitumise ja tarbimise leviku suurendamist, mistõttu oleme loonud veganprogrammi Taimsed Valikud, Eesti esimese loomaõigusliku taskuhäälingu Loomade Hääl, kampaania “Armas kala”, loomasõbraliku ilu töörühma LILU ning korraldame rahvusvahelist loomaõiguste konverentsi. Lisaks sellele teeme koostööd nii Eesti kui ka rahvusvaheliste organisatsioonidega, et kujundada loomasõbralikku poliitikat ning tõsta teadlikkust loomaõiguste teemal.

  • 5 € eest saame levitada loomasõbralikke sõnumeid sotsiaalmeedias.
  • 10 € eest saame välja anda ja levitada teabematerjale, jagada lendlehti ja loomasõbraliku sõnumiga kleepse ning korraldada oma vabatahtlikele aruteluõhtuid.
  • 25 € eest saame osaleda koolitustel, et paremini ja efektiivsemalt seista loomade õiguste eest, teha ühe taskuhäälingu Loomade Hääl osa ning korraldada ja osaleda avalikel üritustel.
  • 50 € eest saame tasuda rahvusvahelistesse organisatsioonidesse kuulumise liikmemakse ning toetada Soomes Tuulispää varjupaigas elavaid rebaseid Taika ja Viima.

Iga annetus on oluline samm loomasõbralikuma ühiskonna poole.

Loomus on kantud tulumaksusoodustust saavate mittetulundusühingute nimekirja. Maksude teemast loe lähemalt: Annetused ja maksud.

www.loomus.ee

Loomuse uudiskiri – OKTOOBER 2022

28.10.2022

Kängurutest, veganmessist, karusnahavabast Euroopast, ettepanekutest erakondadele, kahvliga kliimamuutustele vastamisest, Sealoman Prints kutsest teha varajane jõulukink loomadele ja niimõnestki asjast veel.

Loomus kutsub erakondi loomasõbralikku tulevikku looma!

Kutsume erakondi loomasõbralikumat tulevikku looma! Loomad elavad maailmas inimestega koos, mitte inimeste jaoks.

Ettepanekuid erakondade valimisplatvormidesse on üksjagu, alustades vajadusest üle vaadata loomakaitseseadus, teha vegantoit riigiasutustes kättesaadavaks ja kehtestada lihamaks; lõpetada jaht kaitsealustele liikidele ning keelustada jahiturism ja vibujaht tervikuna.

Loe Loomuse ettepanekuid erakondadele

Loomus ja Taimsed valikud kutsuvad kahvliga kliimamuutuste vastu astuma!

Loomatööstus vastutab väga suure keskkonnale tehtava kahju eest, mistõttu on projekti põhifookuses inimeste toit. ÜRO ja Euroopa Komisjon on öelnud, et taimsema toitumise poole liikumine on oluline meede kliimamuutuste leevendamisel. Projekti läbiv teema on, miks räägivad teadlased loomse toitumise kahjulikkusest keskkonnale. Rõhutame, kuidas keskkonnateadlikke valikuid tehes toidu tervislikkust silmas pidada.

Projektijuhi Sanne Org sõnul ei ole teadmatuses kellegi valikud vabad. „Ma arvan, et enamus inimesi teeb igapäevases tarbimises valikuid, mis ei ole tegelikult kooskõlas nende sisemiste veendumustega. Mõnele võib tunduda, et sellisel juhul on parem silm veel kõvemini kinni pigistada ja mitte mõelda halvale, aga planeet Maa seda luksust meile enam kauaks lubada ei saa.”

Loe lähemalt kuidas kahvliga kliimamuutusi leevendada

Kutsume annetama kängurute tööstusliku tapmise lõpetamiseks!

Kutsume toetama kängurusid. Kõik annetused Ma armastan aidata keskkonnas annetame edasi organisatsioonile Kangaroos Alive. Annetusi kogume oktoobri lõpuni.

Viimase 30 aasta jooksul on peaaegu 90 miljonit kängurut naha või liha pärast kütitud. Kõik kütitud kängurud on olnud metsloomad, hetkel on Euroopa Liit Austraalia põhiline partner kängurusaaduste eksportimisel. Kängurujaht annab põhjust tõsiseks mureks loomade heaolu, looduskaitse, toiduohutuse ja -hügieeni pärast. 

Seoses rahvusvahelise kängurute päevaga näitas Loomus nii Tallinnas, Tartus kui Viljandis Austraalia dokumentaalfilmi “Känguru: armastuse-vihkamise lugu”. Neile, kel ei õnnestunud filmi vaatama tulla, soovitame see üles leida näiteks Vimeo keskkonnas.

Toeta kängurute tööstuslikku tapmise lõpetamist

Tee loomadele varane jõulukink Sealoman Prints abiga!

Sealoman Prints kutsub tegema varajast jõulukinki loomade heaks!

Igalt kaardiostult annetab Sealoman 50% Loomuse tegevuse toetuseks. Kaardivaliku leiab e-poest. Kaarti saab osta 1. novembrini.

Julmusevaba Euroopa – millega tegu ja mis uudist?

Kevadel liitus Loomus üleeuroopalise loomakaitsevõrgustikuga Cruelty Free Europe (CFE), mille eesmärk on loomkatsete lõpetamine Euroopas.

Kogusime üle Euroopa suve jooksul rohkem kui 1,4 miljonit allkirja Euroopa kodanikualgatusele “Save Cruelty Free Cosmetics” ehk “Julmust vältiv kosmeetika – loomkatsetevaba Euroopa”. Üks selle kampaania algatajatest on CFE.

Oktoobrikuus käisime võrgustikuga kohtumas Brüsselis GAIA kontoris, et vaadelda praegust olukorda ja arutada plaane tulevikuks. Rääkisime mitmetest erinevatest regulatsioonidest, mis reguleerivad loomkatsete läbiviimist EL-s. Paljusid loomkatseid tehakse ka seetõttu, et keskkonnaorganisatsioonid neid nõuavad. Loodusesse sattuvad kemikaalid võivad olla kahjulikud keskkonnale, kuid tuleb leida alternatiivid ja katseteks loomi mitte kasutada. Kuna oleme võrgustikus uued, oli kohtumine meie jaoks väga oluline.

Loe pikemalt siit

Käisime Veganmessil!

Loomus, Taimsed valikud ja LILU olid Veganmessil!

Siiras tänu messi korraldajatele, Loomuse vabatahtlikele ja kõigile külalistele. Selle imelise päeva muljeid soovitame vaadata messi fotograafi Ken Mürki galeriist Veganmessi FB-i lehelt.

Veganmessil toimus esmakordselt heategevuslik flash tattoo sündmus! Soovijad said oma keha kaunistada vegantätoveeringutega. Tätoveeringute pealt annetavad Anna ja Pavel 30% Loomuse loomasõbraliku ilu töörühmale LILU!

Veganmessil pakkusime võimalust oma teadmisi proovile panna karusloomafarmide teemalises viktoriinis.

Paneme punkti karusnahatööstusele Euroopas!

Kas teadsid, et igal aastal tapetakse karusnahatööstuses ligikaudu 100 miljon metslooma?

Värske raporti “Cruelty is Out of Fashion” põhjal kasvatatakse ja tapetakse maailmas, peamiselt Euroopa Liidus ja Hiinas, karusnahatööstuses igal aastal ligikaudu 100 miljonit metslooma. Koguni 95 protsenti moetööstuses müüdavast karusnahast pärineb metsloomadelt, keda peetakse ja tapetakse karusloomafarmides.

See julm tööstusharu on vastuolus loomade heaolu kõige elementaarsemate põhimõtetega, põhjustades neile äärmuslikke ja kirjeldamatuid kannatusi.

Loe lähemalt!

Aga Sa saad aidata sellele lõpu teha! Selleks anna oma toetusallkiri Euroopa kodanikualgatusele Fur Free Europe, mille eesmärk on keelustada Euroopa Liidus karusloomafarmid ja tehistingimustes kasvatatud karusloomade nahast valmistatud toodete müük.

Anna oma allkiri karusnahavaba Euroopa eest!

>> Loomuse Akadeemia: Anniina Ljokkoi ja Farištamo Eller arutlevad, kas ka vegantoit võib olla pärimustoit. KUULA SIIN!
>> Loomuse Akadeemia: Farištamo Eller ja Dror Ben-Ami räägivad känguruliha- ja nahatööstusest ning sellest, miks see tuleks keelustada. KUULA SIIN!
>> Loomade Hääl: Annaliisa Post räägib Annika Lepa ja Grete Millneriga Veganmessist. KUULA SIIN!

Ma armastan aidata! Sina ka?

Tegutseme Loomuses iga päev selle nimelt, et muuta Eesti ja maailm laiemalt järjest loomasõbralikumaks. Kui soovid meie tegevusse panustada ning aidata meil loomade eest seista, toeta meie tegevust:

Aitäh, et oled loomade poolt! ????

Tagasi