Jäta navigatsioon vahele

Ma Armastan Aidata
Koos oleme kogunud
4 714 860 €
Annetajatelt 3 340 411 €
Swedbanki poolt 1 374 449 €
MTÜ Loomus: oleme koos loomade poolt!

MTÜ Loomus: oleme koos loomade poolt!

Kuidas su annetus aitab?

Kui lähedal oleme eesmärgi saavutamisele?

Annetusi kokku
Veel vaja koguda
3 873.76 €
140 annetust
20 000.00 €

Annetan raha

Kuidas su annetus aitab?

Kuidas su annetus aitab?

Loomade eestkoste organisatsioon Loomus tegutseb selle nimel, et muuta Eesti ja maailm laiemalt loomasõbralikumaks. Loomuse fookus on nende loomade kaitsel, keda kasutatakse põllumajanduses, sh kalad, meelelahutuses, ilutööstuses ja moetööstuses.

Loomuse sihiks on loomatemaatika tähtsuse suurendamine Eesti ühiskonnas ning loomakaitsepoliitika kujundamine. Tänu Loomuse ja Loomusega liitunud liikumise Loomade nimel aastatepikkusele tööle võttis 2017. aasta sügisel Riigikogu vastu eelnõu, mis keelustab metsloomade kasutamise meelelahutuses, sh tsirkuses. See oli võimas võit loomadele ning vägivallaga dresseeritud metsloomad ei pea enam kannatama ebaloomupärastes tingimustes meelelahutuse eesmärgil.

Loomuse loomisest saadik on meie liikmed aktiivselt tegutsenud karusloomafarmide keelustamise nimel ning 2021. aasta juunis saime rõõmustada, et meie üks suurimaid eesmärke sai täidetud ning Eestist sai esimene Balti riik, mis keelustab karusloomafarmid.

Igal võidul on oma hind. Iga võit tähendab sadu, kui mitte tuhandeid, tunde tööd. Tihti tulevad võidud raskelt, aga see ei ole meid takistanud ega hakka takistama. Loomade kannatustele ei saa panna hinda, me ei saa öelda, et mingi kannatuse ärahoidmine pole väärt nii palju tunde tööd või nii palju muid ressursse. Iga meie poolt võetud väljakutse suudab ära hoida väga palju kannatusi ja seeläbi luua parema maailma.

Loomus peab oluliseks loomasõbraliku mõtlemise, käitumise ja tarbimise leviku suurendamist, mistõttu oleme loonud veganprogrammi Taimsed Valikud, Eesti esimese loomaõigusliku taskuhäälingu Loomade Hääl, kampaania “Armas kala”, loomasõbraliku ilu töörühma LILU ning korraldame rahvusvahelist loomaõiguste konverentsi. Lisaks sellele teeme koostööd nii Eesti kui ka rahvusvaheliste organisatsioonidega, et kujundada loomasõbralikku poliitikat ning tõsta teadlikkust loomaõiguste teemal.

  • 5 € eest saame levitada loomasõbralikke sõnumeid sotsiaalmeedias.

  • 10 € eest saame välja anda ja levitada teabematerjale, jagada lendlehti ja loomasõbraliku sõnumiga kleepse ning korraldada oma vabatahtlikele aruteluõhtuid.

  • 25 € eest saame osaleda koolitustel, et paremini ja efektiivsemalt seista loomade õiguste eest, teha ühe taskuhäälingu Loomade Hääl osa ning korraldada ja osaleda avalikel üritustel.

  • 50 € eest saame tasuda rahvusvahelistesse organisatsioonidesse kuulumise liikmemakse ning toetada Soomes Tuulispää varjupaigas elavaid rebaseid Taika ja Viima.

Iga annetus on oluline samm loomasõbralikuma ühiskonna poole.

www.loomus.ee

Loomus on kantud tulumaksusoodustust saavate mittetulundusühingute nimekirja. Maksude teemast loe lähemalt: Annetused ja maksud

Loomade eestkoste organisatsioon Loomus kutsub söögikohti üles loobuma taimse piima lisatasust

12.10.2023

Täna alustavad Loomus ja selle veganprogramm Taimsed Valikud kampaaniaga, et tõsta esile neid toidukohti, kus pole taimse piima lisatasu, ja kutsuda teisi toidukohti üles taimse piima lisatasust loobuma.

On mitmeid põhjuseid, mis tarbida lehmapiima asemel taimseid alternatiive, näiteks loomade heaolu, väiksem keskkonnajalajälg, laktoositalumatus, tervis. Ent kui kohvikus peab taimse piima eest maksma lisaks 30-70 senti või isegi euro, siis tihtipeale klient seda valikut siiski ei tee. Taimse piima lisatasust loobumine julgustaks kliente tegema nii keskkonna- ja loomasõbralikumat kui ka tervislikumat valikut.

“Üha rohkem räägitakse toidu mõjust kliimale ning me ei ole enam ammu kliimakriisi pakul, vaid see on juba käes. Me kõik peame andma oma panuse, et kriisist kuidagigi välja tulla,” rõhutab kampaania olulisust Loomuse juhatuse liige ja Taimsete Valikute programmijuht Anu Tensing. “Mitmed uuringud on näidanud, et taimsele piimale üleminek võib oluliselt vähendada koormust keskkonnale. Taimsed piimad tekitavad võrreldes loomse piimaga oluliselt vähem heitgaase, kasutavad tootmises vähem vett ning vajavad vähem tootmiseks maad.”

Kampaaniaga liitumise eest Loomus tasu ei võta. Kampaaniat toetab rahvusvaheline õiglase toidusüsteemi eest seisev organisatsioon Thrive Philanthrophy ning seda juhib MTÜ Loomuse veganprogramm Taimsed Valikud. Kampaania käigus jagatakse informatsiooni kampaaniaga liitunud ettevõtete kohta Loomuse ja Taimsed Valikud kanalites. Peagi leiab ka liitunud söögikohtade ukselt kleebised, mis viitavad, et ses söögikohas ei küsita taimse piima eest lisatasu või pakutaksegi ainult taimset piima.

Lisaks kutsub Taimsed Valikud kõiki taimse piima sõpru appi. Nimelt saab kampaania lehel anda sisendit, mis võimaldab meil omakorda söögikohale näidata, et nende olemasolevad ja potentsiaalsed kliendid ootavad, et nad kaotaks taimse piima lisatasu. 

Augustikuus tähistatakse ülemaailmselt taimse piima päeva 22. augustil. Sel puhul kutsub Loomus juba kolmandat aastat terve augustikuu taimse piima kuud pidama ning taimse piima väljakutset vastu võttes valima loomse piima asemel taimne piim. Sel aastal keskendubki väljakutse eelkõige toidu keskkonnamõjule.

Kampaaniat saab toetada ka "Ma armastan aidata" keskonnas.

Tagasi