Jäta navigatsioon vahele

Ma Armastan Aidata
Koos oleme kogunud
4 715 635 €
Annetajatelt 3 341 186 €
Swedbanki poolt 1 374 449 €
MTÜ Loomus: oleme koos loomade poolt!

MTÜ Loomus: oleme koos loomade poolt!

Kuidas su annetus aitab?

Kui lähedal oleme eesmärgi saavutamisele?

Annetusi kokku
Veel vaja koguda
3 873.76 €
140 annetust
20 000.00 €

Annetan raha

Kuidas su annetus aitab?

Kuidas su annetus aitab?

Loomade eestkoste organisatsioon Loomus tegutseb selle nimel, et muuta Eesti ja maailm laiemalt loomasõbralikumaks. Loomuse fookus on nende loomade kaitsel, keda kasutatakse põllumajanduses, sh kalad, meelelahutuses, ilutööstuses ja moetööstuses.

Loomuse sihiks on loomatemaatika tähtsuse suurendamine Eesti ühiskonnas ning loomakaitsepoliitika kujundamine. Tänu Loomuse ja Loomusega liitunud liikumise Loomade nimel aastatepikkusele tööle võttis 2017. aasta sügisel Riigikogu vastu eelnõu, mis keelustab metsloomade kasutamise meelelahutuses, sh tsirkuses. See oli võimas võit loomadele ning vägivallaga dresseeritud metsloomad ei pea enam kannatama ebaloomupärastes tingimustes meelelahutuse eesmärgil.

Loomuse loomisest saadik on meie liikmed aktiivselt tegutsenud karusloomafarmide keelustamise nimel ning 2021. aasta juunis saime rõõmustada, et meie üks suurimaid eesmärke sai täidetud ning Eestist sai esimene Balti riik, mis keelustab karusloomafarmid.

Igal võidul on oma hind. Iga võit tähendab sadu, kui mitte tuhandeid, tunde tööd. Tihti tulevad võidud raskelt, aga see ei ole meid takistanud ega hakka takistama. Loomade kannatustele ei saa panna hinda, me ei saa öelda, et mingi kannatuse ärahoidmine pole väärt nii palju tunde tööd või nii palju muid ressursse. Iga meie poolt võetud väljakutse suudab ära hoida väga palju kannatusi ja seeläbi luua parema maailma.

Loomus peab oluliseks loomasõbraliku mõtlemise, käitumise ja tarbimise leviku suurendamist, mistõttu oleme loonud veganprogrammi Taimsed Valikud, Eesti esimese loomaõigusliku taskuhäälingu Loomade Hääl, kampaania “Armas kala”, loomasõbraliku ilu töörühma LILU ning korraldame rahvusvahelist loomaõiguste konverentsi. Lisaks sellele teeme koostööd nii Eesti kui ka rahvusvaheliste organisatsioonidega, et kujundada loomasõbralikku poliitikat ning tõsta teadlikkust loomaõiguste teemal.

  • 5 € eest saame levitada loomasõbralikke sõnumeid sotsiaalmeedias.

  • 10 € eest saame välja anda ja levitada teabematerjale, jagada lendlehti ja loomasõbraliku sõnumiga kleepse ning korraldada oma vabatahtlikele aruteluõhtuid.

  • 25 € eest saame osaleda koolitustel, et paremini ja efektiivsemalt seista loomade õiguste eest, teha ühe taskuhäälingu Loomade Hääl osa ning korraldada ja osaleda avalikel üritustel.

  • 50 € eest saame tasuda rahvusvahelistesse organisatsioonidesse kuulumise liikmemakse ning toetada Soomes Tuulispää varjupaigas elavaid rebaseid Taika ja Viima.

Iga annetus on oluline samm loomasõbralikuma ühiskonna poole.

www.loomus.ee

Loomus on kantud tulumaksusoodustust saavate mittetulundusühingute nimekirja. Maksude teemast loe lähemalt: Annetused ja maksud

Loomus: Annetamistalgud tulevad taas

21.11.2023

Järgmisel teisipäeval, 28. novembril on taas Annetamistalgud ning selle raames on meil mitmeid põnevaid uudiseid!

Pane oma teadmised proovile!

Kutsume kõiki loomasõpru Annetamistalgute raames panema proovile oma looma- ja loomakaitsealaseid teadmisi ning mõnusalt aega veetma vegankohvikus Nihe (Telliskivi 60a-2) 28. novembril kell 18.

Mälumänguõhtul saab kohvikus Nihe annetada, maksta osalustasu (annetus summas vähemalt 10 eurot tiimi kohta) ning soetada Loomuse heategevuslikke särke ja pusasid nii sularahas kui ka kaardiga. Mälumängu osalustasu läheb loomade heaks Loomusele.

Auhinnad panevad välja: Aw stuff, Ingame põgenemistuba, VeganShop, Bionoria, Nurme Purest Beauty.

PS! Nihe kohvik on ligipääsetav. Telliskivi tänava uksest saab kaldteed pidi ratastooliga sisse ja invamärgiga autod saavad parkida poetänava või Vaba Lava juures.

Registreeri oma tiim siin!

Loe lähemalt!

Vegasegased ajad!

Annetamistalgutel, 28. novembril kell 17 esitleme Janiš Laende uut vegansõnumiga luulekogumikku “vegasegased ajad”, milles on 27 vahvat pilti ja luuletust selgitamaks, kui segased need ajad ikka on.

Kohapeal saab osta ka autori pühendusega raamatut, hind 25 eur, millest 5 eurot igalt raamatult läheb loomade heaks Loomusele. Esitlusel saab osta raamatut “vegasegased ajad” nii sularaha eest kui ka kaardiga. Lisaks saab kohapeal ka niisama annetada ning soetada Loomuse heategevuslikke särke ja pusasid.

PS! Nihe kohvik on ligipääsetav. Telliskivi tänava uksest saab kaldteed pidi ratastooliga sisse ja invamärgiga autod saavad parkida poetänava või Vaba Lava juures.

Loe lähemalt!

Loomasõbralik kohvikukülastus!

Loomasõbralikud söögikohad on tulnud Annetamistalgute raames appi Loomusele ja selle veganprogrammile Taimsed Valikud. Külasta Annetamistalgute päeval või nädalal kampaaniaga liitunud söögikohti ning tee loomadele head ja aita viia taimsed valikud igasse Eesti nurka!

Kampaaniast võtavad osa:

  • Vegankohvik Kringel toob annetamistalgute nädalal (27.11-3.12) menüüsse piparkoogitaigna, millest müügist annetavad 30% loomade heaks Loomusele. (Tallinnas)
  • Karu Talu pakub Annetamistalgutel, 28. novembril magusasõpradele piparkoogikoera, so jõuluhõnguline kirju koer, ning annetab kogu tulu loomade heaks Loomusele. (Tallinnas)
  • Saiapalee Tüümian annetab annetamistalgute nädalal (27.11-3.12) 20% vegantoodete müügist loomade heaks Loomusele. (Tartus)
  • Vegankohvik Nihe toob Annetamistalgute päeval, 28. novembril hea toidu sõpradeni koorese musta trühvli linguine’i, mille tulust 30% annetab loomade heaks Loomusele. (Tallinnas)
  • Vegankohvik Rohe annetab Annetamistalgute päeval kogu tulu oma imehealt Bountylt loomade heaks Loomusele. (Tallinnas)
  • Trikster Tihane toob Annetamistalgute päeval, 28. novembril menüüsse eripakkumise – bataat kalekapsa, kikerherneste ja soolakurgiga (V, G, L, M) – mille tulust annetavad 20% loomade heaks Loomusele. (Tartus)
  • Veganrestoran Klorofüll teeb Annetamistalgute nädalal (27.11-03.12) 5-käigulise Annetamistalgute erimenüü loomade heaks, mille tulust 33% annetavad loomade heaks Loomusele.
  • Trikster Tihane toob Annetamistalgute päeval, 28. novembril eripakkumise – bataat kalekapsa, kikerherneste ja soolakurgiga (V, G, L, M) – mille tulust annetavad 20% loomade heaks Loomusele.

Loe lähemalt!

Aita anda loomadele hääl!

Loomuse loomaõiguslikus taskuhäälingus Loomade Hääl räägime loomaõiguslusest, loomade eestkostest, veganlusest, aktivismist ja muust põnevast. Annetamistalgute ajal kutsume üles meid selles aitama!

Sinu toetus aitab meil:

  • levitada loomasõbralikku sõnumit sotsiaalmeedias,
  • tasuda taskuhäälingu platvormide tasusid,
  • tasuda taskuhäälinguga seotud jooksvaid kulusid (nt transport),
  • soetada paremat tehnikat taskuhäälingu kvaliteetsemaks tegemiseks.

Loe lähemalt!

LILU: oleme koos loomasõbralikult ilusad!

Annetamistalgute raames kutsume üles ka toetama Loomuse loomasõbrliku ilu programmi LILU! Sinu annetus aitab meil levitada loomasõbraliku tarbimise levikut läbi teavitustöö ja loomasõbralike valikute tutvustamist!

LILU on loomade eestkoste organisatsiooni Loomus algatatud loomasõbraliku ilu töörühm, mille eesmärk on loomasõbraliku ilu teema tähtsuse tõstatamine Eesti ühiskonnas ning eestlaste kosmeetikatoodete ja iluteenuste tarbimiskäitumise loomasõbralikumaks muutmine.

Loe lähemalt!

Толоки по сбору пожертвований ehk Loomus venekeelsel Annetamistalgute kaardil!

Võimalused, kuidas aidata loomi ja Loomust leiab ka Annetamistalgute venekeelselt kaardilt. ????

Карта толок!

Pane Loomusele käpp alla!

Kui kahjuks mälumänguõhtule tulla või ülaltoodud kohvikuid külastada ei saa, siis alati on võimalus Loomusele käpp alla panna eemalt!

Näiteks toeta Loomust:

  • “Ma armasta aidata” keskkonnas: http://armastanaidata.ee/loomus,
  • Loomuse kodulehel: https://loomus.ee/toeta/,
  • helistades annetustelefonile: 900 0101 (10 eurot)
  • PayPaliga: info@loomus.ee
  • Tehes ülekande Loomuse kontodel (Loomus MTÜ):
    • SEB – EE551010220110693012
    • Swedbank – EE092200221057445617
    • LHV – EE987700771001381620
    • Luminor – EE761700017003597891

Nagu varasematelgi aastatel paneb Swedbank Eestis oma panuse juurde kõikidele annetustele, mis on tehtud 28. novembril “Ma armastan aidata” keskkonnas:

  • kui päeva jooksul koguneb annetustena 10 000 eurot, paneb Swedbank omalt poolt 10 000 eurot juurde,
  • 20 000 euro täitumisel lisab pank 20 000,
  • 30 000 puhul samapalju lisaks,
  • 40 000 euro ja enama puhul tuleb Swedbankilt 40 000 eurot lisaks.

Aitäh, et oled loomade poolt! 

Tagasi