Jäta navigatsioon vahele

Ma Armastan Aidata
Koos oleme kogunud
4 703 106 €
Annetajatelt 3 328 657 €
Swedbanki poolt 1 374 449 €
Eesti Vähiliit: TERVE Eestiga vähi vastu – koos suudame rohkem!

Eesti Vähiliit: TERVE Eestiga vähi vastu – koos suudame rohkem!

Kuidas su annetus aitab?

Kui lähedal oleme eesmärgi saavutamisele?

Annetusi kokku
Veel vaja koguda
26 410.40 €
695 annetust
50 000.00 €
See projekt on juba lõppenud. Täname kõiki, kes kaasa aitasid!

Kuidas su annetus aitab?

Kuidas su annetus aitab?

Me kõik teame inimesi, kes on pidanud võitlust vähiga. See raske haigus on puudutanud meid kas kaugemalt või lähemalt.

Rahvusvahelise vähivastase liidu president ja vähist tervenenud lapse ema printsess Dina Mired on öelnud, et vähihaigusega tegelemisel on kõik aspektid olulised, aga kõige olulisem on haiguse ennetamine ja varajane avastamine, sest see aitab päästa maailmas tuhandeid inimelusid.

Eestis haigestub vähki ligikaudu 9 000 inimest aastas ja kahjuks umbes 4000 inimest sureb vähi tõttu. Umbes 30-40% vähijuhtudest saaksime ära hoida oma eluviise tervislikumaks muutes. Haiguse varajasel avastamisel on enam kui 50% vähkidest tänapäeval tervistavalt ravitavad.

Eesti Vähiliidu eesnäärme- ja nahavähi mobiilsed diagnoosikabinetid on viie aastaga aidanud paljudel inimestel ennetada ja varakult avastada vähki. Oleme jõudnud tõdemuseni, et kõige efektiivsemad oleme patsientidele võimalikult lähedal olles: eeskätt väikestes linnades ja maakohtades, kus vastavaid eriarste ei ole. Mobiilsete kabinettide tegevuse parandamiseks võtame ette ümberehituse, millega muudame mõlemad kabinetid mugavamini kasutatavateks, ehitades need ümber autodele.

Sinu annetus aitab kiirendada kahe kabineti ümberehitust, et  alates sügisest teha uuringuid Eesti rahvale kodukohale veelgi lähemal ja avastada vähk võimalikult varases staadiumis.

Oleme tänulikud iga annetuse eest!

Organisatsioon on kantud tulumaksusoodustust saavate mittetulundusühingute nimekirja. Maksude teemast loe lähemalt: Annetused ja maksud.

Lisainfo:

Laagrid annavad vähipatsientidele elujõudu

03.09.2021

Eesti Vähiliit on organiseerinud 16 aastat tervise- ja koolituslaagreid oma ühingute patsientidele.

Laagrid on mõeldud selleks, et ühistes tegevustes koguda elujõudu, saada loengutest teadmisi ja vahetada kogemusi teiste saatusekaaslastega. Laagrid toimuvad alati kaunis looduslikus kohas kas Jänedal, Nelijärvel või Pärnumaal. Esimene laager toimus Kauksis.

Läbi aastate on laagris käinud esinemas huvitavad isiksused. Esimesel päeval on traditsiooniliselt ettekanded Eesti Vähiliidu juhtidelt: dr Vahur Valverelt, dr Kaiu Suijalt ja Maie Egiptilt. Patsiendid on osalenud muusika-, tantsu-, naeru- ja kunstiteraapiates, kuulanud loenguid toitumisest, ravimtaimedest,  meelerahu saavutamisest, vaimsest tasakaalust, samuti läbinud mälutreeningud ja joogatunnid. Laagriõhtutel on olnud temaatilised, omaloomingulised kavad ja seltskondlikud mängud. Meid on külastanud jutuvestja Piret Päär, muusikud Urmas Sisask ja Antti Kammiste ning näitleja Merle Palmiste. Samuti keerutavad kõik hea meelega tantsu lõbusate pillimeeste saatel.

Tagasiside laagritele on olnud positiivne ja alati oodatakse taaskohtumist järgmisel suvel.

Tagasi