Jäta navigatsioon vahele

Ma Armastan Aidata
Koos oleme kogunud
4 713 111 €
Annetajatelt 3 338 662 €
Swedbanki poolt 1 374 449 €
Sünni- ja Imetamise Eesti Tugiühing „Hoolime koos, et rohkem lapsi saaks emapiima!“

Sünni- ja Imetamise Eesti Tugiühing „Hoolime koos, et rohkem lapsi saaks emapiima!“

Kuidas su annetus aitab?

Kui lähedal oleme eesmärgi saavutamisele?

Annetusi kokku
Veel vaja koguda
4 682.50 €
205 annetust
6 000.00 €
See projekt on juba lõppenud. Täname kõiki, kes kaasa aitasid!

Kuidas su annetus aitab?

Kuidas su annetus aitab?

MTÜ Sünni ja Imetamise Eesti Tugiühing töötab selle nimel, et võimalikult paljud beebid saaksid emapiima. Selleks nõustame peresid kodudes, telefonitsi ja meili teel, korraldame ja juhendame eesti- ja venekeelseid tugirühmi üle Eesti, koolitame välja imetamisnõustajaid.

Soovime välja töötada imetamisnõustamise abitelefoni.
Annetuste abil jõuame rohkemate peredeni nii koduvisiitide, tugirühmade kui üldise teavitustegevuse kaudu. Meie tegevuste abil saab palju rohkem lapsi emapiima ja õige info ning toetus jõuab emadeni õigel ajal.

Näiteks 25-eurose annetuse abil on võimalik nõustajal teha üks koduvisiit, tugirühma töö jaoks kulub 200 eurot kuus.

Sünni ja Imetamise Eesti Tugiühingu imetamisnõustajad aitasid 2016. aastal enam kui tuhandet väikest inimest, kellel oli raskusi emapiima saamisega. Lisaks nõustamistele-loengutele alustasime uute nõustajate koolitusprogrammi, nii et kevadeks on meil lisaks praegusele poolesajale 18 uut nõustajat. Nõustajate võrgustik katab suurema osa Eestist.

MTÜ Sünni ja Imetamise Eesti Tugiühing on alates 1999. aastast koolitanud imetamisnõustajaid ning loonud peredele imetamisnõustamise võimalusi nii tugirühmades kui käinud nõustamas ka kodudes. Ühingu liikmeteks on 59 imetamisnõustajat ja tugirühmade lektorit, kes on läbinud UNICEFi laktatsiooni konsultantide baaskoolituse.

Organisatsioon on kantud tulumaksusoodustust saavate ühingute nimekirja. Maksude teemast loe lähemalt: Annetused ja maksud.

www.siet.ee
www.facebook.com/imetamisnoustajad

 

Aeg aasta kokku võtta

31.12.2017

Tere, armsad sõbrad! Kätte on jõudnud see aeg, kus vaatame tagasi lõppenud aastale. Tegemist on olnud tõesti palju!

Juba eelmise aasta lõpus alustasime uue imetamisnõustajate baaskoolitusega, mis leidis oma piduliku lõpu aprillis, kus tunnistuse sai kätte tervelt 18 nõustajat. See tähendab, et korraga tekkis juurde 18 uut inimest, kes on igati pädevad aitamaks perekondi, kellel on imetamisega seoses suuremaid või väiksemaid raskusi. On rõõm tõdeda, et nõustajaid leidub nüüd ka piirkondades, kus muidu neid kohe üldse polnud. Selline koht on näiteks Viljandi, kus sellest aastast viib koduvisiite läbi Joanna. Kui küsisime, milline on imetamisnõustajate roll, vastas Viljandis elav Kadri nii: “Olin oma esimest last imetanud rohkem kui aasta aega ja teise lapse sündides tundsin end päris enesekindlalt ja ka piima oli. Juhtus aga nii, et meie pesamuna lihtsalt ei osanud süüa. Lisaks eelistas ta ka kogu aeg magada, nii et ta ei pruukinud ärgata ka vanni pannes. Igal ämmaemandal, kes soovisid kahtlemata ainult parimat, oli oma vahetuse saabudes kaasas uus ja erinev arvamus ja erinevad soovitused, mis aga midagi ei muutnud ja mis paari haiglas oldud päevaga põrmustasid mu enesekindluse ja panid kahtlema kõiges, mida ma oma esimese lapsega saadud kogemuse põhjal arvasin end teadvat. Ja seda on ühel äsja emaks saanud niigi emotsionaalselt õrnal naisel kõige vähem tarvis. Ja kuigi ma teadsin varasemast, et Viljandis ei ole imetamisnõustajat, lõin internetti sisse vajalikud märksõnad ja nii leidsin siet.ee lehelt Joanna. Joannast oli suur tugi nende paari nädala jooksul (mis tundusid sel hetkel nii-nii pikad), mis olid kriitilised, et meie lapsest siiski saaks rinnalaps. Joanna taastas mu enesekindluse, oli pärast külaskäiku meilitsi toeks, korrates, et ma teen kõike õigesti ja meie pisipoeg vajab lihtsalt aega, et kasvada ja jaksata rasket, aga mõnusat imemistööd teha. Lisaks konkreetsetele näpunäidetele on sellel ajal väga oluline, et sa tead, et sul on inimene, kelle poole pöörduda ja kes suudab sind selles beebiudus ja mures maa peale tuua ja öelda, et kõik on hästi ja läheb hästi. Sest kogemus kahe lapsega on mind veennud, et mure ja stress on imetamise juures ühed suurimad vaenlased. Aitäh Joannale. Imetamisnõustajad teevad väga tänuväärset tööd.”

Teine oluline verstapost lõppeval aastal oli ühingu üldkoosolek, mis toimus aprillis. Et päevast maksimumi võtta, toimus lisaks ühingusiseste teemade käsitlemisele ka mitu nõustajate teadmisi suurendavat loengut. Samal päeval valisime endale ka järgmiseks kaheks aastaks uue juhatuse.

Augusti alguses aset leidnud rahvusvahelise rinnaga toitmise nädala raames pidasime meie ka oma suvelaagrit. Esmakordselt oli laagris nõustajate lapsi kohal nii palju, et nende hulk ületas laagris osalenud täiskasvanute arvu. Kuigi meie laagrites on suur roll mõnusal puhkuse veetmisel, ei puudunud ka sealt nõustajaid huvitavad erialased töötoad ja loengud.

2017. aasta sügisel sai teoks ammune mõte - venekeelne imetamisnõustajate baaskoolitus. Saame rõõmuga uhkustada, et kursuse läbis 14 naist ning nüüd jagub vene keelt kõnelevaid nõustajaid juba palju paremini nii Virumaale kui pealinna.

Sügisese täiendkoolituse pealkirjaks oli “Lapse abivajaduse märkamine ja koostöö”. Loengut kutsusime pidama lastekaitse spetsialisti Kati Valma, kes rääkis meile asjatundja vaatenurgast, kuidas ära tunda abi vajavat last ja kuidas inimese ja nõustajana sellises olukorras õige toimida oleks.

Lisaks eelpool mainitud ettevõtmistele tegid meie nõustajad sadu koduvisiite, pidasid loenguid nii lapseootel peredele kui juba imetavatele emadele ning viisid läbi tugirühmi. Nende täpse arvu kohta saame täpsemalt rääkida juba jaanuaris, kuid sellega meie tegevus ju ometi ei piirdu. Võiks isegi öelda, et see on alles jäämäe tipp. Selle kohta, kui palju on nõustada vaja ka telefoni- või kirjateel, ei jõua keegi enam ammu järge pidada. Kuigi viimased variandid on kindlasti abiks kiireloomulise mure korral, kutsume teid kõiki üles nõustajaid omale ikkagi koju kutsuma. Teid omas elemendis toimetamas nähes on lahenduse leidmine kindlasti kiirem. Endale sobiva nõustaja saate leida aadressilt www.siet.ee või kirjutades info@siet.ee, kus teile sobiv nõustaja leida aidatakse.

Kuna Sünni ja Imetamise Eesti Tugiühingu näol on tegu MTÜ-ga, mis püsib töös projektirahade ja annetuste abil, tahame tänada kõiki meie sõpru, kes meie tööd väärtustavad ja toetavad. Ilma teieta poleks ka meid ja paljud pered jääksid ilma teine kord nii hädavajalikust abist. Seega - suur suur aitäh! :)

Tagasi