“Ma armastan aidata” keskkond avas end uutele tulijatele

26.01.2021

Heategevusorganisatsioone ühendav annetuskeskkond “Ma armastan aidata” ootab liituma võimekaid Eesti elu edendavaid vabaühendusi. Taotlusvoor on avatud kuni 16. veebruarini. 

                                   

„Meie keskkond on heaks veebikoduks vabaühendustele, kes soovivad lahendada ühiskonna pudelikaelu ja tahavad sellesse kaasata ka laiema kogukonna. Nii saab vabaühendus laiendada oma annetuste kogumise kanaleid ja potentsiaalne annetaja saab aidata kaasa omale hingelähedase probleemi lahendamisele,“ rääkis Swedbanki toetustegevuste juht ja „Ma armastan aidata“ eestvedaja Merje Klopets.  Heateo Sihtasutuse kommunikatsioonijuht Kärt Kaasik toob välja, et Eesti annetamiskultuur teeb iga aastaga edusamme ning annetuste mahud on järjepidevalt kasvamas. „Näeme, et Eesti inimesed märkavad ja aitavad rohkem kui kunagi varem ning siin on oluline roll kindlasti ka vabaühendustel endil, kes oma tegevust hästi ja läbipaistvalt kommunikeerivad,“ tõdes Kaasik. 

Annetuskeskkonnas tegutseva Eesti Vähihaigete Laste Vanemate Liidu eesmärk on toetada vähihaigeid lapsi ja nende peresid. „Annetuste toel saab liit tasuda vajalike ravimite ja teraapiate eest, transpordi ja majutuskulude kandmise eest ning pakkuda kogemusnõustamist ja spetsialistide kaasamist,“ tõi välja liidu tugikeskuse koordinaator-tugiisik Luive Merilai. „“Ma armastan aidata“ annetuskeskkonna kaudu on annetamine tehtud lihtsaks ja turvaliseks ning see on aidanud meil leida uusi ühekordseid- ja püsiannetajaid,“ lisas Merilai.

Kandideerima on oodatud mittetulundusühingud ja sihtasutused, mis tegelevad Eesti ühiskonna mõne olulise murekoha lahendamise või leevendamisega ning on tegutsenud vähemalt ühe aasta. Praegu juba annetuskeskkonnas tegutsevatele vabaühendustele võetakse lisaks kuni 10 organisatsiooni. Taotluste puhul hinnatakse kandideeriva projekti tegevust ja sisu, oodatavaid tulemusi, mõju ulatust ning kommunikatsioonivõimekust. Taotlusi hindavad Swedbanki, Heateo SA, Vabaühenduste Liidu, Siseministeeriumi, Kodanikuühiskonna Sihtkapitali ning heategevusorganisatsioonide esindajad. Kogu info annetuskeskkonnaga liitumise kohta on leitav https://www.armastanaidata.ee/liitumine.

Annetamiskultuuri edendamine on Swedbanki ja Heateo Sihtasutuse loodud “Ma armastan aidata” annetuskeskkonna eesmärk olnud algusest peale ja tänaseks kogub keskkonnas annetusi enam kui 50 organisatsiooni. Keskkonnas saab iga inimene anda oma panuse südamelähedase valdkonna (lapsed, tervis, loomad, haridus või tugev ühiskond) toetuseks. Lisaks on igal inimesel võimalik enda jaoks olulise organisatsiooni jaoks luua annetusalgatus, millega annetusi koguda. Aastate jooksul on Eesti inimesed läbi „Ma armastan aidata“ keskkonna andnud heategevusorganisatsioonidele hoogu enam kui 2,6 miljoni euroga.

Back