Jäta navigatsioon vahele

Ma Armastan Aidata
Koos oleme kogunud
4 704 036 €
Annetajatelt 3 329 587 €
Swedbanki poolt 1 374 449 €
 Aita koolikiusamist ennetada veel 20 Eesti koolis!

Aita koolikiusamist ennetada veel 20 Eesti koolis!

Kuidas su annetus aitab?

Kui lähedal oleme eesmärgi saavutamisele?

Annetusi kokku
Veel vaja koguda
4 187.88 €
114 annetust
10 000.00 €
See projekt on juba lõppenud. Täname kõiki, kes kaasa aitasid!

Kuidas su annetus aitab?

Kuidas su annetus aitab?

KiVa programm aitab vähendada nii kiusuohvrite kui ka kiusajate osakaalu koolides. Sina saad aidata kasvatada tõendus- ja teaduspõhist KiVa programmi kasutavate koolide arvu 100ni! Näiteks iga 10 eurot katab ühe õpilasega seotud miinimumkulud programmitegevuste ja vajalike oskuste viimisel koolideni.

KiVa programm, mida Kiusamisvaba Kooli sihtasutus varsti rohkem kui 70 koolis rakendada aitab, sisaldab nii väärtuskasvatust, sotsiaalsete oskuste arendamist, ennetustööd kui ka väga vajalikku mudelit kiusamisjuhtumite lahendamiseks. KiVa programm on kooliterviklik - kiusamist ennetavatesse ja peatavatesse tegevustesse kaasatakse kogu kooli personal, õpilased ja lapsevanemad. Programmi tõhusust mõõdame kord kooliaastas toimuva õpilasküsitlusega.

Rahvusvaheline praktika näitab, et Turu Ülikooli teadlaste poolt väljatöötatud KiVa programm on aidanud oluliselt vähendada kiusamist ning koolist väljalangevust. Ka Eestis läbiviidud mõju-uuringu ja iga-aastaste jätkuküsitluste tulemusel saab öelda, et programmi kasutavates koolides langeb ohvrite osakaal järjepidevalt.

2018. aasta sügisest rakendab KiVa programmi ligi 70 kooli ning loodame 2018/2019. õppeaastal ettevalmistustega alustada veel vähemalt 25 koolis üle Eesti, kuigi südameambitsioon on meil isegi veel suurem. Kindla veendumusega võime öelda, et just annetuskeskkonna kaudu meile appi tulnud inimeste toel on meil vahendeid programmi viimiseks uutesse Eesti koolidesse u. 5-8 kooli jagu. See tähendab, et abi ja tuge loodame leida veel vähemalt u. 17-20 koolini jõudmiseks. 

Programmi miinimummahus elluviimise kulu ühe õpilase kohta on umbes 10 eurot esimese 2 aasta jooksul – ettevalmistusaastal ning esimesel rakendamisaastal. Nii saavad õpetajad vajalikud koolitused, tundides ja vahetundides kasutatavad materjalid, aga kool ka võimaluse viia läbi igakevadine anonüümne õpilasküsitlus kiusunäitajate mõõtmiseks ning õpilased ligipääsu KiVa põhimõtteid kinnistavale arvutimängule.

Toetades Kiusamisvaba Kooli, aitad vähendada programmis osalevates koolides kiusamist ning kindlustada sihtasutuse ja koolide valmisolekut programmi jätkuvalt kasutada. 

Kiusuennetusega on nagu tolmu imemisega – meil võib nurgas seista tipptasemel tolmuimeja, aga kui me ei oska, ei saa või ei viitsi seda kasutada, kipub ka tolmu nurkadesse liialt kogunema.

SA Kiusamisvaba Kool asutasid 2012. aasta lõpus Heateo Sihtasutus, Eesti Koolipsühholoogide Ühing, Omanäolise Kooli Arenduskeskus, Tartu Ülikooli kasvatusteadlane Kristiina Treial ning sotsiaalsed ettevõtjad Kristi Liiva ja Rasmus Rask. Organisatsioon on kantud tulumaksusoodustust saavate mittetulundusühingute nimekirja. Maksude teemast loe lähemalt: Annetused ja maksud.

www.kiusamisvaba.eehttps://et-ee.facebook.com/kiusamisvabakool

 

25 uut kooli üle Eesti alustas KiVa kiusuennetusprogrammi rakendamist

28.11.2018

KiVa kiusuennetusprogrammi kasutamist alustas sellest õppeaastast veel 25 kooli üle Eesti. Kokku rakendab kiusamise süsteemseks ennetamiseks ja vähendamiseks KiVa programmi nüüd üle 70 kooli ja õppekohta, mis teeb 15% kõikidest koolidest.

Uute koolide liitumisega said KiVa programmiga kaetud kõik Eesti maakonnad peale Hiiu- ja Põlvamaa. See tähendab, et vähemalt üks KiVa programmi rakendav kool on nüüdsest peaaegu igas maakonnas. Kõige enam uusi KiVa programmi rakendajaid on aga Harjumaalt.

Sügisest kasutavad kiusamise ennetamiseks ja vähendamiseks KiVa programmi Kolga KoolLaagri KoolRandvere KoolTallinna Euroopa KoolTallinna Gustav Adolfi GümnaasiumTallinna Heleni KoolTallinna Jakob Westholmi GümnaasiumTallinna Saksa GümnaasiumTallinna ToomkoolTallinna Ühisgümnaasium ja Ääsmäe Põhikool Harjumaalt; Mustvee Kool Jõgevamaalt; Taebla Kool Läänemaalt; Kiltsi Põhikool ja Rakvere Reaalgümnaasium Lääne-Virumaalt; Are Kool Pärnumaalt; Raikküla Kool Raplamaalt; Tartu Waldorfgümnaasium Tartumaalt; Olustvere Põhikool Viljandimaalt ning Antsla GümnaasiumVõru Kesklinna Kool ja Võru Kreutzwaldi Kool Võrumaalt.

Lisaks eestikeelsetele koolidele rakendab programmi esimest korda ka kolm venekeelset kelekümbluskooli: Tallinna Lasnamäe GümnaasiumTallinna Mustamäe Humanitaargümnaasium ja Tartu Aleksander Puškini Kool.

“Alanud õppeaasta on Eesti haridusmaastikul märgilise tähendusega: just teadus- ja tõenduspõhisele programmile tuginedes ennetab ja sekkub kiusamisjuhtumitesse seni suurim hulk – 15% – Eesti koole, kusjuures alustav lend on sihtasutuse tegutsemisaja suurim,” sõnas sihtasutuse Kiusamisvaba Kooli tegevjuht Triin Toomesaar. “Ka on süsteemne kiusuennetus esmakordselt jõudmas venekeelsetesse koolidesse, kes on seni kannatlikult oodanud, kuni materjalid ka vene emakeelega lastele kasutamiseks valmis saavad.”

Kõikide – ka juba varasemalt – programmi rakendavate koolide nimekirjaga saab tutvuda SA Kiusamisvaba Kooli kodulehel www.kiusamisvaba.ee/kiva-koolid.

Tagasi