Jäta navigatsioon vahele

Ma Armastan Aidata
Koos oleme kogunud
4 715 635 €
Annetajatelt 3 341 186 €
Swedbanki poolt 1 374 449 €
Minu Unistuste Päev: Aita täita tõsiselt haige lapse UNISTUS!

Minu Unistuste Päev: Aita täita tõsiselt haige lapse UNISTUS!

Kuidas su annetus aitab?

Kui lähedal oleme eesmärgi saavutamisele?

Annetusi kokku
Veel vaja koguda
40 054.32 €
1404 annetust
50 000.00 €
See projekt on juba lõppenud. Täname kõiki, kes kaasa aitasid!

Kuidas su annetus aitab?

Kuidas su annetus aitab?

Heategevusfond Minu Unistuste Päev on vabatahtlike tegevusel ning ettevõtete ja eraisikute annetustel tegutsev sihtasutus. Fondi eesmärk on pakkuda raskelt või krooniliselt haigetele lastele ning nende lähedastele emotsionaalset tuge – rõõmu, positiivseid elamusi ja hingejõudu, mis aitavad kurnaval haigusteekonnal toime tulla

Minu Unistuste Päevas tegutseme selle nimel, et iga tõsiselt haige laps saaks tunda rõõmu oma lapsepõlvest ja kogeda positiivseid emotsioone, mis toetavad tema ravi ning haigusega kaasnevaid üleelamisi. Fondis tegutseb üle 80 innuka vabatahtliku, kes korraldavad meie sihtrühma lastele elamusterohkeid unistuste sündmusi. Teeme koostööd Eesti suurimate haiglatega ning mitmete patsientide ühingutega üle Eesti. Minu Unistuste Päeva põhifookus on personaalsetel unistuste päevadel, mille raames korraldame arstide poolt nomineeritud lastele nende unistustest ja soovidest lähtuva päeva, mis on täis kõige paremaid emotsioone, üllatusi ning erilisi hetki. Lisaks organiseerime lõbusaid sündmusi Tallinna Lastehaiglas ja Tartu Ülikooli Lastekliinikus, suuri perepäevasid väljaspool haiglakeskkonda, et lapsed ja nende pered saaksid koosveedetud ajast rõõmu tunda ning inspireerivaid üritusi sihtrühma lastevanematele, et toetada nende vaimset tervist. Aastas korraldab fond ligikaudu 100 unistuste sündmust. Aitame uskuda ja unistada ning unistustel täituda!

Ma Armastan Aidata annetuskeskkonnas kogutud toetusega saame korraldada personaalseid unistuste päevi, perepäevasid ning üritusi lastehaiglates: 

  • Näiteks kahe püsiannetaja igakuise 10 eurose panusega saame korraldada meeleoluka mänguhommiku lastehaiglas, kus lapsi külastab nt Pipi, Lotte või hoopis Kloun.
  • Ühe püsiannetaja igakuise 5 eurose panusega aastas saame personaalse unistuste päeva raames korraldada lapsele meelepärase lõunasöögi elamuse pitsarestoranis.
  • Või ühe püsiannetaja igakuise 25 eurose annetusega aastas saame tasuda perepäeva raames videograafile ilusate hetkede jäädvustamise eest.

www.minuunistustepaev.ee

Organisatsioon on kantud tulumaksusoodustust saavate mittetulundusühingute nimekirja. Maksude teemast loe lähemalt: Annetused ja maksud.

Madeliine muinasjutuline unistuste päev

10.07.2020

Sel korral sündis unistuste päev teisiti - seda päeva korraldades ei olnud vabatahtlikel eriolukorra tõttu võimalik kordagi lapsega silmast silma kohtuda ning kogu päeva korraldus tugines Skype`is saadud infole.

Tulevane loomaarst tutvub ametiga

Silmast silma kohtusime Madeliinega unistuste päeva hommikul, kui lumivalge limusiin tema koduõuele keeras. Madeliine teadis vaid, et nad emaga ootavad sel päeval ema töökaaslast, kes nad Tartusse tähtsale koosolekule viib. Seega oli limusiini nähes üllatus suur. Arusaamine, et just täna on see päev, jõudis kohale ja tekitas vägeva emotsiooni. Päeva esimesteks kingitusteks oli suur punt õhupalle ja kotitäis Balbiino jäätist. Ühe jäätise haaras tüdruk kohe kaasa ja sõit algas.

Maaülikooli suurloomakliinikus oodati Madeliinet pikisilmi. Vanemloomaarst Triin Rilanto oli kuulnud, et Madeliine soovib saada loomaarstiks ning seetõttu oodati tüdrukut kui tulevast noort kolleegi tööga tutvuma. Madeliine sai tuttavaks ravil viibivate hobuste ja doonorhobustega, üle said vaadatud ka tööruumid. Väga lähedalt nägime ühe looma operatsiooni. Suurloomakliinikus veedetud tund andis tüdrukule kinnitust – jah, suureks saades saab temast kindlasti loomaarst. Külaskäiku jääb meenutama sinise hobusega kaelakee.

Virtuaalselt seiklemas…

Madeliinele meeldib vabal ajal leiutada. Kas leiutamine on vaid laste töö? Sellest aru saamiseks siirdusime üheskoos Tartu Ülikooli Delta keskusesse,  kus andmeturbe ja teoreetilise arvutiteaduse õppetooli töötajad näitasid meile nähtamatut – meie ümber olevaid erinevaid laineid, kuidas neid tabada ja enda kasuks tööle panna.

Arvutigraafika ja virtuaalreaalsuse laboris avanes võimalus tänu spetsiaalsetele prillidele teleporteeruda teistesse maailmadesse, riikidesse, otsida aardeid ning kihutada ameerika mägedel. On ikka vahva tunne küll, kui ruumist tegelikult väljumata saad virtuaalselt avastada mida iganes ja kus iganes!

Selline virtuaamaailmas ringirändamine teeb aga kõhu tühjaks. Madeliine perele pakkus maitsva ja kosutava lõuna Delta kohvik.

… ja ratsamatkal

Lõunajärgselt ootas väljas taas limusiin, et viia Madeliine koos perega Eesti Ratsutamisterapeutide Liitu. Madeliine tunneb seda kohta väga hästi, sest ta jumaldab seal ratsutamisteraapias käimist.

Täna avanes aga ootamatu võimalus – tema terapeut oli valmis viima tüdruku hobusel pikale matkale üle oru, üle jõe, läbi metsa, mägedest üles ja alla. Madeliine aitas sobiva hobuse valmis panna, ronis sellele selga ja matk algas. Ainult tema ja hobune ja juhendaja. Mitte kedagi teist lähedal. See oli suurima unistuse täitumine.

Madeliine suureks sooviks on olnud remont oma toas. Siingi on mõtteis esikohal ikka ja jälle hobused. Kingitusi tehes oli sellele mõeldud. Madeliine tuba hakkavad kaunistama hobustega kardinad, Decoralt hobustega padjad ning Raja Kaupade poolt hobusepildiga pimeduses helendav voodipesu. Edaspidi sööb ja joob tüdruk hobustega nõudest, mille maalinud  Valge Kunst. Ja et igal lapsel oleks koolitöödeks ja arendavateks mängudeks oma isiklik arvuti, siis kingivad Marko Praakli ja Diana Sinilaht neiule päris oma sülearvuti, millele Infopoint pani ümber kena koti.  

Unistused on saanud teoks ja kodu ootab!

PERE TAGASISIDE

Tere!   

Panen mõne lausega kirja tagasiside Liine päevast.  

Me oleme perega täiesti sõnatud, kuivõrd võrratud Te olete. Üks väike krutskeid täis tüdruk ei oleks ealeski uskunud, et ta midagi sellist kogeda saab.  

Madeliine oli pisarateni liigutatud... Ta vaeseke nuttis veel mitu tundi oma toas edasi ja kaisutas hobustega patju, sest ta poleks uskunudki, et maalimas on selliseid inimesi, kes unistusi täidavad. Ta ütles, et olete kolmekesi justkui inglid.  

Ma poleks iial arvanud, et hobused Madeliine jaoks nii palju tähendavad. Kuulad küll, kui laps räägib, et talle hobused meeldivad ja näed, kui tubli ta hobuteraapias on, kuid alles nüüd mõistsin ma, et ta hing kuulub hobustele. See ei olegi mitte üksnes armastus hobuste vastu, vaid ta on oma hinges justkui üks nende seast.

Madeliine ütles nii: "Ma tean, et minuga on vahel raske, aga ma teisiti ei saa. Mul on käsi puudu ja ma arvan, et mul on hinges ka midagi katki, aga mul on nüüd juba palju parem. Ma arvasin, et kõik vaatavad imelikult, et ma teistsugune olen. Ütleme nii, et nüüd ma tean, et ma ikkagi võin teha kõike ja olla ükskõik kes. See kõik on nagu uni.“  

Meil ei jätku sõnu, et öelda, kui imeline päev see oli. Kõik oli fantastiline. Madeliinel on õigus, te oletegi justkui inglid, kes aitavad väikestel poistel ja tüdrukutel kogeda midagi imetoredat ning panete nad mõistma, kui erilised ja olulised nad on. Me südamest täname Teid kõiki, et Madeliine midagi nii võrratut kogeda sai. 

Tervitades,  

Madeliine pere

VABATAHTLIKUD:  Kertti-Airin Pärli,  Kadri Kristelle Karu, Liina Arumägi 

Tagasi