Jäta navigatsioon vahele

Ma Armastan Aidata
Koos oleme kogunud
4 704 036 €
Annetajatelt 3 329 587 €
Swedbanki poolt 1 374 449 €
MTÜ Loomus projekt "Olen loomade poolt”

MTÜ Loomus projekt "Olen loomade poolt”

Kuidas su annetus aitab?

Kui lähedal oleme eesmärgi saavutamisele?

Annetusi kokku
Veel vaja koguda
14 295.40 €
455 annetust
15 000.00 €
See projekt on juba lõppenud. Täname kõiki, kes kaasa aitasid!

Kuidas su annetus aitab?

Kuidas su annetus aitab?

Loomade eestkoste organisatsioon Loomus tegutseb selle nimel, et muuta Eesti ja maailm laiemalt loomasõbralikumaks. Loomuse fookus on nende loomade kaitsel, keda kasutatakse põllumajanduses, sh kalad, meelelahutuses, ilutööstuses ja moetööstuses.

Loomuse sihiks on loomatemaatika tähtsuse suurendamine Eesti ühiskonnas ning loomakaitsepoliitika kujundamine. Tänu Loomuse ja Loomusega liitunud liikumise Loomade nimel aastatepikkusele tööle võttis 2017. aasta sügisel Riigikogu vastu eelnõu, mis keelustab metsloomade kasutamise meelelahutuses, sh tsirkuses. See oli võimas võit loomadele ning vägivallaga dresseeritud metsloomad ei pea enam kannatama ebaloomupärastes tingimustes meelelahutuse eesmärgil.

Loomuse loomisest saadik on meie liikmed aktiivselt tegutsenud karusloomafarmide keelustamise nimel ning 2021. aasta juunis saime rõõmustada, et meie üks suurimaid eesmärke sai täidetud ning Eestist sai esimene Balti riik, mis keelustab karusloomafarmid.

Igal võidul on oma hind. Iga võit tähendab sadu, kui mitte tuhandeid, tunde tööd. Tihti tulevad võidud raskelt, aga see ei ole meid takistanud ega hakka takistama. Loomade kannatustele ei saa panna hinda, me ei saa öelda, et mingi kannatuse ärahoidmine pole väärt nii palju tunde tööd või nii palju muid ressursse. Iga meie poolt võetud väljakutse suudab ära hoida väga palju kannatusi ja seeläbi luua parema maailma.

Loomus peab oluliseks loomasõbraliku mõtlemise, käitumise ja tarbimise leviku suurendamist, mistõttu oleme loonud veganprogrammi Taimsed Valikud, Eesti esimese loomaõigusliku taskuhäälingu Loomade Hääl, kampaania “Armas kala”, loomasõbraliku ilu töörühma LILU ning korraldame rahvusvahelist loomaõiguste konverentsi. Lisaks sellele teeme koostööd nii Eesti kui ka rahvusvaheliste organisatsioonidega, et kujundada loomasõbralikku poliitikat ning tõsta teadlikkust loomaõiguste teemal.

  • 5 € eest saame levitada loomasõbralikke sõnumeid sotsiaalmeedias.
  • 10 € eest saame välja anda ja levitada teabematerjale, jagada lendlehti ja loomasõbraliku sõnumiga kleepse ning korraldada oma vabatahtlikele aruteluõhtuid.
  • 25 € eest saame osaleda koolitustel, et paremini ja efektiivsemalt seista loomade õiguste eest, teha ühe taskuhäälingu Loomade Hääl osa ning korraldada ja osaleda avalikel üritustel.
  • 50 € eest saame tasuda rahvusvahelistesse organisatsioonidesse kuulumise liikmemakse ning toetada Soomes Tuulispää varjupaigas elavaid rebaseid Taika ja Viima.

Iga annetus on oluline samm loomasõbralikuma ühiskonna poole.

Loomus on kantud tulumaksusoodustust saavate mittetulundusühingute nimekirja. Maksude teemast loe lähemalt: Annetused ja maksud.

www.loomus.ee

2022. aasta I kvartali kokkuvõte

14.05.2022

Taaskord on kätte jõudnud kevad, mis tähendab, et on aeg kokku võtta 2022. aasta I kvartal

Ütleme “ei” vibujahile!

Esiteks alustasime uut aastat uue kampaaniaga “Ei vibujahile”. Vibujaht on julm, vägivaldne ja kannatusterohke väikese huvigrupi meelelahutusviis, mis ei ole sugugi loomade heaolust või huvidest lähtuv praktika.

Vaatamata Eesti loomakaitsjate selgele vastuseisule, on 2013. aastast alates Eestis lubatud vibuga väikeulukeid jahtida. Aastal 2020 alustas seltskond vibujahi entusiaste taas lobitööd selleks, et Eestis legaliseeritaks ka vibujaht suurulukitele. Tänu Loomuse sekkumisele õnneks see läbi ei läinud.

Kui tahad anda ka oma allkirja ja näidata, et toetad igasuguse vibujahi keelustamist Eestis, siis saad seda teha siin.

Oma allkirja on juba andnud üle 2200 inimese ja petitsiooni toetavad ka mitmed looma- ja looduskaitseorganisatioonid: Eesti Metsloomaühing, Eesti Loomakaitse Selts, Päästame Eesti Metsad, MTÜ Niilusoo, Eesti Metsa Abiks, rohelise elustiili portaal Bioneer, Roheline Läänemaa, Eesti Roheline Liikumine, Roheline Pärnumaa, Raplamaa Loodushoiu MTÜ.

Loe lisaks ka, miks Eesti vibusportlased vibujahi pidamist taunivad.
Kampaania toetuseks lõime ka “Ma armastan aidata” portaalis annetusalgatuse “Aita lõpetada vibujaht Eestis!”, kus oleme kogunud juba üle poole seatud eesmärgist.

Valmistasime agaralt ette 7. loomaõiguste konverentsi “Loomaõiguslus keskkonnakriisis”

Loomaõiguste konverents toimus juba seitsmendat korda, sel aastal hübriidvormis, 6.-7. mail Tallinna Botaanikaaias, ja Zoomi vahendusel. Konverents “Loomaõiguslus keskkonnakriisis” keskendus keskkonnakaitse ja loomaõigusluse ühisosadele ning konfliktidele. Konverentsi saab järgi kuulata Facebookis ja varsti ka Youtube’is.

Kirjutasime avaliku kirja maaeluministeeriumile

Eesti seakasvatajad pöördusid 22. veebruaril ühiselt valitsuse poole, öeldes, et ilma riigi abita nad enam hakkama ei saa. Minimaalne abivajadus, mille seakasvatajad välja tõid, oli 6 miljonit eurot. Samas märkisid nad, et sõltuvalt kriisi edasisest kulust võib abivajadus ulatuda ka 12 miljoni euroni. Selle asemel, et soosida stagneerunud põllumajandusharu nagu seakasvatus, peaks riik vaatama tulevikku ja toetama taimseid valikuid. Loe lähemalt Loomuse kodulehelt.

Pidasime aktiivseid läbirääkimisi loomakaitsevõrgustikuga Cruelty Free Europe liitumiseks

Meil on väga hea meel, et oleme nüüd osa Cruelty Free Europe võrgustikust, mille eesmärk on lõpetada loomkatsed kogu Euroopas, sh ilu- ja hügieenitoodete puhul. Loomuse loomasõbraliku ilu LILU töörühma projektijuht Grete Millner ütles: «Meie eesmärk on aidata kaasa loomkatsete keelustamisele ja seda on suure organisatsiooni liikmena lihtsam teha. Paljud Euroopa loomaõiguste organisatsioonid on vanad ja kogenud, nendega koostöös on võimalik kiiremini edasi liikuda, sest ei pea n-ö kõiki ämbreid ise läbi kolistama,» lisas Millner.

Kutsume üles ka andma oma allkiri kaitsmaks loomkatsete keeldu kosmeetikatoodetel. Kosmeetikatoodete ja nende koostisosade loomkatsed on ELis keelatud alates 2009. aastast ning loomadel testitud kosmeetikatoodete ja koostisosade müügi keeld ELis rakendus täielikult 2013. aasta märtsis. Need keelud, mis on kosmeetikatooteid käsitlevas määruses, olid mõeldud selleks, et loomad ei kannataks kosmeetika ja selle koostisosade väljatöötamise või turustamise eesmärgil ning et ohutuse tagamiseks kasutataks ilma loomkatseteta teadust.

Neist keeldudest hoolimata nõuab Euroopa Kemikaaliamet (ECHA), keda toetavad Euroopa Komisjon ja ECHA apellatsiooninõukogu, kosmeetikatoodete koostisosadena kasutatavate kemikaalide jaoks jätkuvalt uusi loomadega katseid kemikaalide registreerimist, hindamist, autoriseerimist ja piiramist käsitleva määruse (REACH) raames.

Anna oma allkiri SIIN.

Aasta 2020 detsembris lõime loomasõbraliku ilu töörühma LILU, mille eesmärk on loomasõbraliku ilu teema tähtsuse tõstatamine Eesti ühiskonnas ning eestlaste kosmeetikatoodete ja iluteenuste tarbimiskäitumise loomasõbralikumaks muutmine. Hoia LILU tegemistel silma peal Instagramis.

Jagasime infot selle kohta, kuidas aidata Ukraina loomi

Sõda Ukrainas kahjuks kestab ja Ukraina loomakaitseorganisatsioonid vajavad meie abi. Soovitame annetada otse organisatsioonile UAnimals, kes omakorda toetab koordineeritult kõiki teisi organisatsioone ja abivajajaid kohapeal. 

UAnimals toetab Ukraina varjupaiku ja organisatsioone ostes neile toitu, ravimeid ja muud vajaminevat. õimalusel nende püsiannetajaks läbi Patreon keskkonna: www.patreon.com/uanimals või tee ühekordne annetus organisatsiooni eestvedaja kontole (makse tuleb vormistada välismaksena):

  • IBAN: UA603220010000026209316292416
  • Saaja: CHEVHANIUK OLHA (65000, Ukraine, reg. Odeska, c. Odesa, st. Koblevska, build. 18, fl. 20)
  • Pank: JSC UNIVERSAL BANK (KYIV, UKRAINE; Swift: UNJSUAUKXXX)

Oleme edastanud UAnimalsile ka kõik Loomuse kontodele jõudnud annetused, mille selgitus viitab Ukrainale, kuigi soovitame võimalusel annetada otse. Enamus pangad kannavad Ukraina abiks tehtud annetustelt võetud teenustasud paari päeva jooksul tagasi. 

Kirjutasime teemal ka koos Eesti Loomakaitse Seltsiga ajakirjas Vegan.

Tähistasime muidugi ka naistepäeva!

Märtsi alguses tähistasime naistepäeva ja selle puhul tõime välja 8 inspireerivat naist, kes on veganmaailma oma vägeva jälje jätnud. Loe lähemalt Taimsete Valikute blogis.

Täiendasime e-poe valikut

E-poodi jõudsid ka vahepeal kuldsed ripatsid. Ripatsid on valmistatud ehtekunstniku Tõnis Malkovi poolt ja valikust leiab nii kuldsed kui ka hõbedased ripatsid. Loomajälgedega ripats on suurepärane võimalus näidata, et hoolid loomadest. Ripatsi saab riputada kaelaketi külge, aga miks mitte anda hoopis võtmehoidjale uus välimus.E-poest leiab lisaks ka reebikutega sokid, mõnusad soojad pusad (jahedateks suveõhtuteks ideaalsed!), helkurmärgid jne. Külasta meie e-poodi Astri keskkonnas.

Hopp-hopp-arenguhüpe!

Juba eelmise aasta lõpus rõõmustasime, et Kodanikuühiskonna Sihtkapital toetab meie arenguhüppe projekti “Loomade nimel: MTÜ Loomus tugevdamine läbi oskusliku fundraisingu”. Projektiperiood on 1. detsember 2021 kuni 31. juuli 2023 ja toetuse summa on 24 945,35 eurot. Arenguhüppe projekti juhib Loomuse juhatuse liige ja programmi- ja projektijuht Anu Tensing.

Projekti raames alustasime ka kvartali annetuste kokkuvõtete tegemisega. Selle aasta esimest kokkuvõtet saab lugeda SIIN.

Tagasi