Jäta navigatsioon vahele

Ma Armastan Aidata
Koos oleme kogunud
4 713 111 €
Annetajatelt 3 338 662 €
Swedbanki poolt 1 374 449 €
MTÜ Loomus projekt "Olen loomade poolt”

MTÜ Loomus projekt "Olen loomade poolt”

Kuidas su annetus aitab?

Kui lähedal oleme eesmärgi saavutamisele?

Annetusi kokku
Veel vaja koguda
9 283.44 €
391 annetust
12 000.00 €
See projekt on juba lõppenud. Täname kõiki, kes kaasa aitasid!

Kuidas su annetus aitab?

Kuidas su annetus aitab?

MTÜ Loomuse projekt "Olen loomade poolt” tõstab inimeste teadlikkust selliste loomade olukorra kohta, keda kasutatakse karusloomatööstustes, põllumajanduses, katselaborites ja meelelahutuses.

Meie igapäevase tegevuse tulemusena märgatakse ühiskonnas rohkem loomade olukorda, teadlikkus loomadest suureneb, inimeste tarbimisvalikud muutuvad ajapikku, Eesti seadusandlus saab konkreetsemaks ja loomasõbralikumaks, Eesti loomadesse suhtumise kultuur muutub aruteluobjektiks ning kaasaegsed eetilised mõttevoolud jõuavad suurema sihtgrupini. Loomus on Eesti esimene loomade eestkoste organisatsioon, mis on loodud kogenud loomakaitseekspertide poolt. 

Annetused võimaldavad välja anda teabematerjale, tasuda administratiivseid, juriidilisi või muid ekspertkulusid, luua IT-lahendusi ja korraldada üritusi (nt infolauad, seminarid, koolitused, heategevuslikud kontserdid).

Organisatsioon on kantud tulumaksusoodustust saavate mittetulundusühingute nimekirja. Maksude teemast loe lähemalt: Annetused ja maksud.

www.loomus.ee

Eesti moeloojad toetavad karusloomafarmide keelustamist

28.09.2016

Loomade eestkoste organisatsiooni Loomus kampaania raames astuvad esmakordselt Eestis avalikult üles kohalikud moeloojad, kes toetavad karusloomafarmide keelustamist. Projekt on osa pikaajalisest kampaaniast “Olen loomade poolt!”, mis toetab püüdlust esitada parlamendile seaduseelnõu karusloomafarmide keelustamiseks Eestis.

Moeloojatena astuvad loomade kaitseks välja Reet Aus, Margaret Kodusaar, Kalle Aasamäe, Kätlin Kikkas, Perit Muuga, Marilin Sikkal, Tiiu Roosma ja Kadri Vahe. Fotode autor on Juta Kübarsepp ja kujundajaks Tõnis Aaliste.

Kõik kampaanias üles astunud moeloojad liitusid ka rahvusvahelise Fur Free Retailer programmiga, milles osalevad disainerid, moemajad, rõivaketid ja kauplused ei tooda ega müü ehtsast karusnahast tooteid.

Karusnahavabade põhimõtete kehtestamisega ühinevad Eesti moeloojad selliste tuntud tippbrändide ja kauplusekettidega nagu Armani, Hugo Boss, Tommy Hilfiger, Calvin Klein, Stella McCartney, H&M, Esprit, Lindex, Etnies, O’Neill ja teised. Kokku on karusnahavaba programmiga liitunud ligikaudu 300 ettevõtet üle maailma. Fur Free Retailer programmi esindaja Eestis on MTÜ loomade eestkoste organisatsioon Loomus.

2014. aastal kogus eestisisene petitsioon karusloomafarmide keelustamise poolt üle 10 000 Eesti inimese allkirja. 2014. aasta lõpus viis Loomus allkirjad ja vastava märgukirja riigikokku. Kuigi riigikogu maaelukomisjon pidi peale mitmeid avalikke arutelusid ja analüüsi otsustama käesoleva aasta septembris, kas algatab karusloomakasvatusi keelava eelnõu või mitte, lükkub otsustamine edasi, sest komisjon soovib ka valitsuse seisukohta. Parasjagu käimasolev rahvusvaheline petitsioon karusloomafarmide keelustamiseks Eestis on kogunud juba üle 28 000 allkirja: https://www.change.org/p/parliament-of-estonia-end-fur-farming-in-estonia

Karusloomafarmid on tänaseks keelustatud Inglismaal, Põhja-Iirimaal, Austrias, Horvaatias, Hollandis, Sloveenias ja Bulgaarias. Osaliselt on karusloomafarmid keelustatud Taanis, Šveitsis, Rootsis, Itaalias ja Uus-Meremaal. TNS Emori läbiviidud uuringu kohaselt ei poolda 58% eestimaalastest karusloomakasvandusi.

Tagasi