Jäta navigatsioon vahele

Ma Armastan Aidata
Koos oleme kogunud
4 700 577 €
Annetajatelt 3 326 128 €
Swedbanki poolt 1 374 449 €
MTÜ Loomus projekt "Olen loomade poolt”

MTÜ Loomus projekt "Olen loomade poolt”

Kuidas su annetus aitab?

Kui lähedal oleme eesmärgi saavutamisele?

Annetusi kokku
Veel vaja koguda
9 283.44 €
391 annetust
12 000.00 €
See projekt on juba lõppenud. Täname kõiki, kes kaasa aitasid!

Kuidas su annetus aitab?

Kuidas su annetus aitab?

MTÜ Loomuse projekt "Olen loomade poolt” tõstab inimeste teadlikkust selliste loomade olukorra kohta, keda kasutatakse karusloomatööstustes, põllumajanduses, katselaborites ja meelelahutuses.

Meie igapäevase tegevuse tulemusena märgatakse ühiskonnas rohkem loomade olukorda, teadlikkus loomadest suureneb, inimeste tarbimisvalikud muutuvad ajapikku, Eesti seadusandlus saab konkreetsemaks ja loomasõbralikumaks, Eesti loomadesse suhtumise kultuur muutub aruteluobjektiks ning kaasaegsed eetilised mõttevoolud jõuavad suurema sihtgrupini. Loomus on Eesti esimene loomade eestkoste organisatsioon, mis on loodud kogenud loomakaitseekspertide poolt. 

Annetused võimaldavad välja anda teabematerjale, tasuda administratiivseid, juriidilisi või muid ekspertkulusid, luua IT-lahendusi ja korraldada üritusi (nt infolauad, seminarid, koolitused, heategevuslikud kontserdid).

Organisatsioon on kantud tulumaksusoodustust saavate mittetulundusühingute nimekirja. Maksude teemast loe lähemalt: Annetused ja maksud.

www.loomus.ee

Loomakaitsjate valimiskompass: vaata, kes on kõige loomasõbralikumad riigikogu kandidaadid

18.02.2019

Eesti looma- ja looduskaitseorganisatsioonid Loomus, Varjupaikade MTÜ ja Eesti Ornitoloogiaühing edastasid riigikokku kandideerijatele kolm aktuaalset loomakaitseteemalist küsimust. Kandidaatide vastused ja statistika leiab aadressil https://kompass.loomus.ee.

Ühingute poolt saadeti tuhatkonnale kandidaadile, sh üksikkandidaatidele, järgnevad küsimused: “Kas pooldate karusloomafarmide keelustamist?”, “Kas pooldate lemmikloomade kohustuslikku kiibistamist ja üleriigilist ühtset registrit?”, “Kas pooldate veelindude jahi piiramist?”.

Valimiskompassi lehel on võimalik sorteerida vastuseid kandidaadi nime, erakonna ja valimisringkonna järgi. Kandidaatide vastustest lähtuvalt on määratud ka lihtsustatud tonaalsus (positiivne, neutraalne, negatiivne).

“Korraldame loomakaitseteemalist valimiskompassi kolmandat korda. Põhjused ikka samad, mis enne – levitada sõna loomade kaitsmise vajalikkusest, saada ülevaade kandidaatide ja ka erakondade hoiakutest ja teha loomasõpradele valimine lihtsamaks,” selgitas Loomuse juhataja Kadri Taperson. “Küsimused valisime raske südamega, sest neid küsimusi, mida tahaks kandidaatidele esitada, on ju palju rohkem. Küsimus linnujahi vähendamisest on ornitoloogide esitatud. Lemmikloomade kiibistamise küsimus on üks paljudest, mis huvitab Varjupaikade MTÜ loomakaitsjaid, aga ka kõiki teisi Eesti loomakaitseorganisatsioone. Loomuse nn lemmikküsimust “Kas pooldate karusloomakasvanduste keelustamist?” on tänaseks nii palju esitatud, et vastus sellele peaks olema igal riigikogu kandidaadil,” lisas Taperson.

Tagasi