Jäta navigatsioon vahele

Ma Armastan Aidata
Koos oleme kogunud
4 704 036 €
Annetajatelt 3 329 587 €
Swedbanki poolt 1 374 449 €
MTÜ Elu Dementsusega “Tulevik on mäletamist väärt. Koos suudame rohkem!”

MTÜ Elu Dementsusega “Tulevik on mäletamist väärt. Koos suudame rohkem!”

Kuidas su annetus aitab?

Kui lähedal oleme eesmärgi saavutamisele?

Annetusi kokku
Veel vaja koguda
5 347.50 €
200 annetust
10 000.00 €
See projekt on juba lõppenud. Täname kõiki, kes kaasa aitasid!

Kuidas su annetus aitab?

Kuidas su annetus aitab?

MTÜ Elu Dementsusega loodi, et aidata dementsusega inimestel ja nende lähedastel uutes olukordades toime tulla. Meid ühendab tahe muuta nende inimeste elu inimväärseks ning Eesti dementsussõbralikuks.

Alzheimer Europe andmetel võis 2018. aastal olla Eestis dementsusega inimesi ligikaudu 22 942. Iga 20 aastaga see arv pea kahekordistub. Tuge vajavad dementsusega inimesed ja nende lähedased, keda on veel rohkem ja kellel on suur hoolduskoormus.

Dementsussõbralikus ühiskonnas tunnevad dementsusega inimesed ja nende lähedased end turvaliselt ja toetatuna ükskõik kus nad viibivad või mida nad teevad.

Sinu annetuse abil saab MTÜ Elu Dementsusega alustada dementsussõbraliku ühiskonna loomist korraldades Mälukohvikuid ja luues toetavate teraapiate võimalusi dementsussündroomiga inimestele. Dementsuse teemaga seotud stigmatiseeritust ühiskonnas saab vähendada dementsusega inimesi väärtustades ja kogukonna teadlikkust tõstes. Mälukohvikus tunnevad osalejad end turvaliselt, hoituna ja väärtustatuna. Mälukohvik toetab sotsiaalse tugivõrgustiku loomist, vähendab üksildust ja depressiooni dementsusega inimestel ja nende lähedastel. Annetuse abil saame tõhustada Mälukohvikute korraldamist ja külastada tasulise sissepääsuga asutusi, lubada osalejatele tassikese kohvi kõrvale ka koogi. Mälukohvikutesse on oodatud dementsusega inimesed koos peredega. Oma unikaalse vormiga toetab Mälukohvik dementsusega inimesi haiguse erinevates faasides. Koos suudame rohkem!

Annetuste abil saame katta mälukohvikute korralduskulud, muuta kohvikud püsivaks tugiteenuseks dementsusega inimestele ja nende lähedastele ning läbi viia toimetulekut toetavaid teraapiaid. 

  • 5€ eest saame lubada osalejatele tassikese kohvi kõrvale ka koogi,
  • 10€ eest külastada ka tasulise sissepääsuga asutusi ja
  • 25€ annetuste abil same kutsuda Mälukohvikutesse ka külalisesinejaid.

https://eludementsusega.ee/strateegia-ja-visioon/

Suvisesed Mälukohvikud oli täis päikest ja helesinist hellust!

18.09.2019

Päikselised Mälukohvikud augustis olid rõõmuks korraldajatele ja julgustuseks osalejatele. Dementsusega inimesed ja nende lähedased vajavad tuge ja mõistmist ning koosolemise võimalusi. Üheskoos saame ühiskonda dementsussõbralikumaks muuta ja elu dementsusega väärtustada.

Hiiumaa kohvikutepäeva raames avasime 2. augustil Sõru muuseumis mälukohviku. Mälukohvik pakkus tegevust ja mõtlemist nii väiksele kui suurele. Koos käidi ajarännakul läbi esemete, piltide ja laulude. Sõru Muuseumis sai uurida Hiiumaa meresõidu ja laevaehituse ajalugu ja mängida põnevat majamängu. Vanaema Eha õpetas, kuidas taaskasutada biolagunevaid joogitopse ja neist topsinukke meisterdada ning üheskoos tegime kohvilaua improteatrit. Vanaema Hurve luges väikestele kohvikulistele muinasjutte ja pajatas vanarahva tarkuseid. Kohapealt oli võimalus võtta kaasa erinevaid dementsuse teemalisi infomaterjale, leida vastuseid küsimustele - kuidas haigust ennetada või haigusega toime tulla. Arutasime ka selle üle, kuidas dementsusega inimestesse suhtutakse ja kuidas me saame muuta ühiskonda dementsuse sõbralikumaks.

Mälukohvik toimus ka Paides Arvamusfestivali ajal enne tõsist arutelu. Mälukohvikus osalenud inimesed siirdusid ühiselt arutelualale ja said osa sisukast arutelust „Dementsussõbralik keskkond – milline ja miks – kõik saavad panustada“. Paide Arvamusfestivali dementsuse teemalisel arutelul jõuti arusaamani, et ühiskonna teadlikkuse tõstmine ja juba lastele dementsusest avalikult rääkimine vähendab dementsusega inimeste ja nende perede häbitunnet. “See, et keegi põeb dementsust, ei vähenda tema väärtust inimesena”, ütles arvamusfestivali tervisealal arutleja Andrus Vaarik.

https://eludementsusega.ee/dementsusega-inimene-on-sama-vaartuslik-kui-dementsuseta-inimene/?fbclid=IwAR2Cww4p2uKNtSwNFBwZphEdUpZi6qylA4i4cn0K8nz4dQJC72aoUlzLFXc

September on rahvusvaheline Alzheimeri kuu, mille teemaks on tänavu „Räägime dementsusest“. Mälukohvikud on heaks kohaks rääkida dementsusest häbi tundmata. Järgmised Mälukohvikud Tartus ja Sauel. Rohkem infot https://www.facebook.com/eludementsusega/

Tagasi