Jäta navigatsioon vahele

Ma Armastan Aidata
Koos oleme kogunud
4 713 005 €
Annetajatelt 3 338 556 €
Swedbanki poolt 1 374 449 €
YFU Eesti: Toeta piiratud võimalustega noorte vahetusõpilaseks minekut!

YFU Eesti: Toeta piiratud võimalustega noorte vahetusõpilaseks minekut!

Kuidas su annetus aitab?

Kui lähedal oleme eesmärgi saavutamisele?

Annetusi kokku
Veel vaja koguda
8 300.02 €
277 annetust
10 000.00 €
See projekt on juba lõppenud. Täname kõiki, kes kaasa aitasid!

Kuidas su annetus aitab?

Kuidas su annetus aitab?

Tuleviku Eesti vajab noori, kes oskavad ennast juhtida, on loomingulised, hea suhtlusoskusega, suudavad kriitiliselt mõelda ja võtta vajadusel riske. Üha olulisemaks on saanud ka keeleoskus, rahvusvahelised pädevused. See kõik ei saa selgeks üksnes koolipingis. Seepärast korraldab YFU Eesti õpilasvahetusprogramme gümnaasiumiealistele noortele ja saadab vahetusaastale ettevõtlikke, õpihimulisi noori, kes on valmis saama kogemusi uues peres ja kultuuris.

Annetuste abil anname välja stipendiumi piiratud rahaliste vahenditega õpilastele, et vahetusaasta ning sellega kaasnev enesearengu võimalus ei sõltuks ainult noore majanduslikest võimalustest.

YFU Eesti programmides osalevatest õpilastest saavad laia silmaringiga vastutustundlikud ühiskonna liikmed, kes oskavad kriitiliselt mõtestada enda ümber toimuvat ning julgevad aktiivselt seista mõistva ja salliva maailma väärtuste eest! YFU Eesti MTÜ kuulub tulumaksusoodustusega vabaühenduste nimekirja. www.yfu.ee

Aitame kaasa avatud ja aktiivse kodanikuühiskonna tekkimisele pakkudes rahvusvahelisi hariduslikke õpilasvahetusprogramme 14-18 a noortele ning Eesti vahetusperedele, kes võõrustavad välisõpilasi.

Saame aastas anda välja ühe stipendiumi, kui

  • 25 inimest annetab iga kuu 5 €,
  • 12 inimest iga kuu 10 € või
  • 5 inimest iga kuu 25 €.

Iga väiksemgi panus aitab noore oma unistusele lähemale!

YFU Eesti tähistab sellel aastal enda 30. sünnipäeva

21.04.2022

MTÜ YFU Eesti tähistab sellel aastal enda 30. sünnipäeva! Anname teile selle puhul väikse ülevaate sellest, millega organisatsioon tegeleb, milliseid arenguid oleme 30. aasta jooksul ellu viinud ning jagame teiega vahetusõpilaste enda tagasisidet ja lugusid vahetusaastalt.

Organisatsiooni tegevused ja missioon

Esimesed õpilased said võimaluse minna välismaale samal hetkel, kui Eesti vabanes ja taastati Eesti Vabariik. YFU Eesti MTÜ töötab selle nimel, et vahetusaasta kogemusega noored ja pered saaksid panustada oma tõekspidamisi ja kogemusi nii nende eneste kui ka kogu ühiskonna heaolu suurendamisse. Aitame kaasa avatud ja aktiivse kodanikuühiskonna tekkimisele, pakkudes rahvusvahelisi hariduslikke õpilasvahetusprogramme 14-18-aastastele noortele ning Eesti peredele, kes avavad oma kodu ja südame välisriikidest pärit vahetusõpilastele. Aastane kogemus teises kultuurikeskkonnas annab noorele oskused ja pädevused, mis laiendavad eneseteostus- ja valikuvõimalusi karjääri planeerimiseks ning ühiskonna heaolu toetavate valikute tegemiseks. Vahetuspereks olemine suurendab kultuuridevahelist mõistmist ja arendab kommunikatsioonioskust ning julgustab pereliikmeid mõtisklema oma väljakujunenud stereotüüpide ning väärtushinnangute üle. YFU Eesti põhiväärtuseks on aga tegutseda sellise ühiskonna nimel, mis on tolerantne erinevate inimeste ja kultuuride vastu.

Meie missioon on tegutseda avatuma ja mõistvama maailma nimel. Tänasel päeval on see kindlasti sama aktuaalne, kui 70 aastat tagasi, mil Rachel Andresen otsustas noorte abil maailma rahumeelsemaks muutma hakata. YFU Eesti 30 tegutsemisaasta jooksul on üle 2000 noore andnud oma panuse sellesse, et maailm muuta avatumaks. Eestist on selle aja jooksul käinud välismaal õppimas üle 1600 keskkoolinoore ning Eestis on ühe õppeaasta veetnud üle 600 välisõpilase.

Ajajoon

  • 1992 asutati MTÜ YFU Eesti.
  • 1999 alustati organisatsioonis toetajate otsimisega vahetusõpilaseks soovijate poolt. Sellest ajast peale korraldame toetajate otsimise koolitusi noortele, kes koguvad iseseisvalt annetuste abil kokku vahetusaasta jaoks vajaminev summa.
  • 2008 panime aluse YFU Eesti annetuste fondile Uks Maailma, et toetada tulevasi vahetusõpilasi. Algselt oli fondi nimi Vilistlasfond, kuid erinevate toetajate arvu tõusuga muudeti fondi nimi aastal 2015.
  • 2013 anti välja esimene stipendium. Sellest ajast peale on kokku antud välja 129 stipendiumit, seda kõike koos meie toetajate abiga.
  • Organisatsiooni vanuse kasvuga, oleme kogunud ka tohutu kogemustepagasi ning tänu sellele oleme alates aastast 2020 strateegiline partner Haridus- ja Teadusministeeriumile.
  • Aastast 2020 oleme järjepidevalt tegutsenud vahetusaasta akadeemilise tunnustamise nimel.

Kuidas meie organisatsiooni toetada saab

  • Anneta YFU Eesti stipendiumifondi või hakka püsiannetajaks ning liitu YFU perega. Nagu meie püsiannetaja Signe ütleb, siis raha ei tohiks kunagi olla takistuseks, kui on motivatsioon õppida ja kogeda.
  • Paku kodu Eestisse tulevatele vahetusõpilastele ning reisi teise kultuuri omaenda kodus! Nagu meie vahetuspered ütlevad, siis ei ole kergemat võimalust lapsi saada.

Huvitavad faktid vahetusaasta mõju kohta

  • 31% noortest said hilisemas elus tänu vahetusaastale rahvusvahelise töö
  • 65,7% noortest said vahetusaastalt tõuke mõne uue huvi või elukutse suunas
  • Need on 5 peamist boonust, mida vahetusaasta noortele annab:
    • Maailma nägemine uue, positiivsema pilguga
    • Julgus jääda igas olukorras iseendaks
    • Vanadest hirmudest lahti laskmine
    • Oskus ootamatustega toime tulla
    • Palju uusi sõpru igast maailma nurgast

Huvitavad lood ja faktid noortelt, kes on veetnud vahetusaasta Eestis ning nende vahetusperedelt:

  • Ladina kultuuris on väga omane öelda kõikidele „ma armastan sind“. Nii ütles ka meie heasüdamlik Mehhiko noormees oma esimesel koolinädalal õpetajale „ma armastan sind“, mille peale õpetaja muidugi midagi kosta ei osanud.
  • On olukordi, kus vahetusõpilane ja tema Eesti pere liige on pidanud ära pika ja huvitava vestluse, kuid mille lõpuks tuleb välja, et omavahel räägiti täiesti erinevatest asjadest.
  • Vahetusõpilane Belgiast tõi aastaid hiljem enda sõbrad Eestisse kartuleid võtma, et näidata, kui huvitav on elu maal ning milline on tõeline töö tegemine.
  • Olles vahetuspereks teise emakeelega noorele, jääb nii mõnelegi pereliikmele märkamatult külge uus keel, olgu selleks siis hispaania, saksa või lausa jaapani keel.
  • Vahetusõpilasi paneb imestama Eesti ilus tähistaevas, sest reostunud õhu tõttu pole seda kõikidel kodumaal võimalik näha.
  • Eesti puhtast loodusest levitavad vahetuõpilased mööda maailma lausa legende!

 

YFU Eesti tänab kõiki enda toetajaid ja kaasaelajaid sellel pikal teekonnal!

 

Kõik faktid on võetud vahetusõpilaste tagasisidest vahetusaastale ja noorte yfukate uurimistöödest.

Tagasi