Jäta navigatsioon vahele

Ma Armastan Aidata
Koos oleme kogunud
4 717 441 €
Annetajatelt 3 342 992 €
Swedbanki poolt 1 374 449 €
Doktor Kloun: naerul on võlujõud!

Doktor Kloun: naerul on võlujõud!

Kuidas su annetus aitab?

Kui lähedal oleme eesmärgi saavutamisele?

Annetusi kokku
Veel vaja koguda
2 141.00 €
69 annetust
25 000.00 €

Annetan raha

Kuidas su annetus aitab?

Kuidas su annetus aitab?

Haiglates ravil olevad lapsed saavad väga head meditsiinilist tuge. Samal ajal võib haigla olla eriti laste jaoks hirmutav, kurbust tekitav ja igavust loov keskkond - ollakse eemal turvalisest kodust ja koolist ning sõpradest. Doktor Klounid külastavad lastehaiglaid aastaringselt, et väikesi patsiente läbi mängu ja naeru jõustada.

Sinu annetuse toel saame korraldada iganädalasi ja aastaringseid Dr Klounide rõõmuvisiite Tallinna Lastehaiglas, Tartu Ülikooli Kliinikumi Lastekliinikus, Maarjamõisa Haigla lastekirurgia- ja onkoloogia osakonnas ja Narva Haiglas.

Huumori osa laste ravis on tunnustanud kõik Eestis lapsi ravivad meedikud. Doktor Klouni ülesanne on viia lapsed haiglarutiinist vallatuste maailma, lapsed saavad mängida kaasa ja unustada valusad ja hirmutavad meditsiinilised protseduurid. Doktor Klounidel on samuti oma suur osa lapsi toetaval teraapial, põhinedes mängul ja naeru võlumisel raskelt rusutud keskkonnas. On tehtud teadusuuringuid, et tänu haiglaklounidele positiivseid emotsioone ja naeru kogenud lapsed taluvad paremini erinevaid protseduure ning nende hirm valges kitlis meediku ees on leevenenud.

Haiglaklounide organisatsioonid töötavad üle maailma juba enam kui 40 aastat ja sajad haiglad üle maailma on haiglaklounide programmid heaks kiitnud. Doktor Kloun MTÜ on asutatud 2006. aastal ja 16 aasta jooksul on Dr Klounid külastanud enam kui 24 000  haiglas viibinud last.

  • Püsiannetusega 5 eurot saab lastehaiglatesse soetada mänguvahendeid.
  • Püsiannetusega 10 eurot on võimalik veelgi enam leida lastele kingitusi ja samuti rekvisiite Dr Klounide rõõmuvisiitide teostamiseks.
  • Püsiannetusega 25 eurot saate aidata helgeid ja vapraid Dr Kloune, andes neile võimaluse saada järjepidevaid koolitusi, kovisoone ja sihtotstarbelisi stipendiume, et kanda seda hella missiooni südamest ja vabatahtlikuna.

Organisatsioon on kantud tulumaksusoodustust saavate mittetulundusühingute nimekirja. Maksude teemast loe lähemalt: Annetused ja maksud.

Vaata lisaks: doktorkloun.ee

Haiglakloun Frenchie teeb väikestele patsientidele rõõmuvisiite

20.12.2023

Neljapäeviti võib Tallinna Lastehaiglas kohata punase ninaga arstikitlites tegelasi, kes liiguvad palatist palatisse ja kirjutavad pisikestele patsientidele rõõmuretsepte. Üks haiglaklounidest on Prantsusmaalt pärit Katia Ernestine Weber, kelle elu 26 aastat tagasi Eestisse tõi.

“Nagu mu klouninimi Frenchie ütleb, olen läbi ja lõhki prantslanna!” hüüatab alates 1997. aastast Eestis elanud Katia Ernestine Weber. Oma harjumuse ja isegi kutsumuse vabatahtlikku tööd teha tõi naine Prantsusmaalt kaasa, kus ta lõi kaasa näiteks Punase Risti tegemistes. Ka pärast Eestisse kolimist leidis ta pedagoogitöö kõrvalt võimalusi vabatahtlikuna lastekodulastele mõeldud ettevõtmistes osaleda. “Kui ümberringi on raskused ja viletsus, on raske õnnelik olla. Aga teiste inimeste või riigi süüdistamise asemel on ainus viis midagi muuta ise tegutsedes. Kasvõi sammuke haaval,” on Katia Ernestine kindel. 

Doktor Klounidest teadis ta juba varemgi, sest haiglaklounid tegutsevad mitmel pool maailmas, ka Prantsusmaal. Oma Eesti sõprade kaudu jõudis ta ühel hetkel MTÜ Doktor Kloun eestvedajani. “Tundsin juba mõnda aega, et tahan endast veel rohkem anda. Ja kui minus kerkis soov aidata neid vapraid, kes on parajasti haiglas oma tervise eest võitlemas, andsin endast märku ja sain võimaluse haiglaklounina lastele toeks minna,” meenutab Katia Ernestine aega, kui temast sai Doktor Kloun Frenchie.

Selles rollis tuleb ette ka keerulisi hetki, kohtutakse ju raskelt haigete lastega. Nüüdseks üle 8 aasta haiglaklounina tegutsenud naine ütleb, et loomulikult tunnetab nii tema kui teised doktor klounid seda, kui ruumis valitseb kurbus, valu ja raskus, kuid nad on vaimselt tugevad ja usuvad kindlalt, et koos on võimalik saada jagu nutust ja valust. Kasvõi hetkeks. “Loome rõõmu ja toome palatisse naeratusi, oleme osalised lapsi tervendavatest protsessidest,” ütleb ta ja lisab, et mida vastutusrikkamate olukordadega rinda pistad, seda tugevamaks ja õnnelikumaks muutud. 

Teda ennast toetab selles töös ka joogast õpitud oskus olla täielikult hetkes kohal. “Niipea, kui panen punase nina ette ja arstikitli selga, olengi doktor kloun Frenchie. Olen oma väikeste patsientide juures sajaprotsendiliselt kohal ja kõik muu ununeb,” ütleb Katia Ernestine, kes muuhulgas tegutseb ka joogaõpetajana.

“Julgustan igaüht leidma oma vabatahtliku töö ja sellesse panustama nii palju kui võimalik. Kindlasti vajatakse ja oodatakse teid kuskil!” on Katia Ernestine kindel. Ta rõhutab ka, et ei ole ühtegi põhjust arvata, et vabatahtlikku tööd saab teha üksnes see, kes on rikas ja kes ei pea muud tööd tegema või kellel on palju aega. “Vastupidi, just vabatahtlik töö teeb rikkaks, päikesekiirtest kasvõi!”

Maailmas on haiglaklounid tegutsenud aastakümneid, Eestis loodi MTÜ Doktor Kloun 2006. aastal ja esimesed haiglavisiidid tehti 2007. aasta juunis. Aastate jooksul on Doktor Klounid külastanud enam kui 23 000 haiglaravil olevat last ning pakkunud neile rõõmu ja lohutust. Vastavad koolitused läbinud haiglaklounid teevad rõõmuvisiite Tallinna Lastehaiglas, Tartu Ülikooli Kliinikumi lastekliinikus ja Maarjamõisa Haigla onkoloogia osakonnas ning Narva Haigla lasteosakonnas. Uuemad Doktor Klounid saavad esialgu praktiseerida kogenumate kolleegide kõrval.

Anneta siin: https://armastanaidata.ee/doktorkloun

Fotol: Doktor Kloun Katia Ernestine koos oma lapselapsega

Tagasi