Jäta navigatsioon vahele

Ma Armastan Aidata
Koos oleme kogunud
4 714 570 €
Annetajatelt 3 340 121 €
Swedbanki poolt 1 374 449 €
Minu Unistuste Päev: Aita täita tõsiselt haige lapse UNISTUS!

Minu Unistuste Päev: Aita täita tõsiselt haige lapse UNISTUS!

Kuidas su annetus aitab?

Kui lähedal oleme eesmärgi saavutamisele?

Annetusi kokku
Veel vaja koguda
40 054.32 €
1404 annetust
50 000.00 €
See projekt on juba lõppenud. Täname kõiki, kes kaasa aitasid!

Kuidas su annetus aitab?

Kuidas su annetus aitab?

Heategevusfond Minu Unistuste Päev on vabatahtlike tegevusel ning ettevõtete ja eraisikute annetustel tegutsev sihtasutus. Fondi eesmärk on pakkuda raskelt või krooniliselt haigetele lastele ning nende lähedastele emotsionaalset tuge – rõõmu, positiivseid elamusi ja hingejõudu, mis aitavad kurnaval haigusteekonnal toime tulla

Minu Unistuste Päevas tegutseme selle nimel, et iga tõsiselt haige laps saaks tunda rõõmu oma lapsepõlvest ja kogeda positiivseid emotsioone, mis toetavad tema ravi ning haigusega kaasnevaid üleelamisi. Fondis tegutseb üle 80 innuka vabatahtliku, kes korraldavad meie sihtrühma lastele elamusterohkeid unistuste sündmusi. Teeme koostööd Eesti suurimate haiglatega ning mitmete patsientide ühingutega üle Eesti. Minu Unistuste Päeva põhifookus on personaalsetel unistuste päevadel, mille raames korraldame arstide poolt nomineeritud lastele nende unistustest ja soovidest lähtuva päeva, mis on täis kõige paremaid emotsioone, üllatusi ning erilisi hetki. Lisaks organiseerime lõbusaid sündmusi Tallinna Lastehaiglas ja Tartu Ülikooli Lastekliinikus, suuri perepäevasid väljaspool haiglakeskkonda, et lapsed ja nende pered saaksid koosveedetud ajast rõõmu tunda ning inspireerivaid üritusi sihtrühma lastevanematele, et toetada nende vaimset tervist. Aastas korraldab fond ligikaudu 100 unistuste sündmust. Aitame uskuda ja unistada ning unistustel täituda!

Ma Armastan Aidata annetuskeskkonnas kogutud toetusega saame korraldada personaalseid unistuste päevi, perepäevasid ning üritusi lastehaiglates: 

  • Näiteks kahe püsiannetaja igakuise 10 eurose panusega saame korraldada meeleoluka mänguhommiku lastehaiglas, kus lapsi külastab nt Pipi, Lotte või hoopis Kloun.
  • Ühe püsiannetaja igakuise 5 eurose panusega aastas saame personaalse unistuste päeva raames korraldada lapsele meelepärase lõunasöögi elamuse pitsarestoranis.
  • Või ühe püsiannetaja igakuise 25 eurose annetusega aastas saame tasuda perepäeva raames videograafile ilusate hetkede jäädvustamise eest.

www.minuunistustepaev.ee

Organisatsioon on kantud tulumaksusoodustust saavate mittetulundusühingute nimekirja. Maksude teemast loe lähemalt: Annetused ja maksud.

Lotte seiklused Saaremaal ehk perepäev Saaremaa erivajadustega lastele

18.02.2020

Ühel kesksuvisel päeval kostus Tehumardi Puhkekeskuse puude varjust tavapäraselt rohkem naerukilkeid, sest Saaremaa erilistele lastele oli külla tulnud ei keegi muu kui vahva koeratüdruk Lotte isiklikult. Soojalt tervitas ta kõiki oma väikeseid ja suuri sõpru ning kutsus nad endaga koos lustima. Seda päeva olid lapsed oi-oi kui pikalt oodanud. Mõni lausa terve aasta!

Mullivahu pesupäev

Algatuseks otsustas Lotte koos lastega hiigelmullide tegemise selgeks õppida.Mitu liitrit seebivedelikku haihtus sillerdavate mullidena sinavasse taevalaotusse nagu niuhti! Mõni õnnestus siiski ka kinni napsata. Muuseas pesti mullivahuga puhtaks ka kõik külalised, kes olid unustanud eelmisel õhtul pesemas käia. Seebist vedelikku jagus kõikjale ja kõigile - ka emade kleitidele, nina peale ja juustesse.

Tädi Tiina pannkoogid

Lotte on üks väga kärsitu koeraplika ja ega tema juba purgis ei püsi. Muudkui nuputab uusi tegevusi välja. Värskes õhus ja suure mürgeldamise peale kippus ainult kõht kangesti tühjaks minema. Aga kes see siis raatsis ilusa ilmaga ja nii põnevate tegevuste vahel tuppa sööma minna? Õnneks olid Minu Unistuste Päeva vabatahtlikud ettenägelikud ja katsid isuäratava laua õue. Nii sai igaüks meelepärase ampsu jooksupealt kaasa haarata ja taas seiklustesse sukelduda. Eriti maitsesid lastele tädi Tiina küpsetatud pannkoogid maasikamoosiga.

Väikesed draakonid

Samal ajal, kui Lotte koos lastega uusi seiklusi otsis, mõnulesid lapsevanemad onu Klausi kombel põõsaste vahel massaažitoolides ja nautisid lõõgastavat mudimist. Oi, küll see oli mõnus!

Lotte oli perepäevale kaasa kutsunud ka oma hea sõbra Mati, kes näitas lastele mitmeid huvitavaid katseid. Kõige rohkem elevust pakkus „draakoni küpsise“ katse. Kõik, kes võlutud küpsise põske pistsid, olid suutelised ühtäkki ninasõõrmetest auru välja laskma. Ei ole välistatud, et kui Mati oleks oma katsega jätkanud, oleksime me kõik päris draakoniteks muutunud ja suutelised lisaks aurule ka suust tuld purskama.

Sõit hobukaarikul

Lapsed, kes eelistasid pigem omaette tegutseda, said vabatahtlike abiga teraapiapudeleid meisterdada, merekivikesi maalida ja kunstnikuna kätt proovida. Kunstniku hingega Marta oli väga keskendunud ja võttis maalimist kohe eriti tõsiselt. Oli näha, et ta nautis seda tegevust täiel rinnal. Mis siis, et ta ise päeva lõppedes pealaest jalataldadeni värviga koos oli.

Muusikahuvilised said aga koos Lottega poti-panni-kulbi bändi teha. Suurt elevust pakkus ka uhke hobune Lüürika, kes oma veel uhkemas kaarikus koos kutsar Liisiga peredele lõbusõitu tegi.

Mitu tundi tralli, põnevaid tegevusi ja värske õhk tegid oma töö. Ükshaaval hakkasid meie vahvad päevakangelased ära väsima ja oli aeg hüvasti jätta. Oli imeline päev täis kõige ehedamaid ja rõõmsamaid emotsioone! Kindlasti kohtume taas - kui mitte enne, siis järgmisel suvel igatahes, sest nii palju põnevat on ju veel avastada.

Tagasi