Jäta navigatsioon vahele

Ma Armastan Aidata
Koos oleme kogunud
4 714 860 €
Annetajatelt 3 340 411 €
Swedbanki poolt 1 374 449 €
Minu Unistuste Päev: Aita täita tõsiselt haige lapse UNISTUS!

Minu Unistuste Päev: Aita täita tõsiselt haige lapse UNISTUS!

Kuidas su annetus aitab?

Kui lähedal oleme eesmärgi saavutamisele?

Annetusi kokku
Veel vaja koguda
15 650.05 €
313 annetust
50 000.00 €

Annetan raha

Kuidas su annetus aitab?

Kuidas su annetus aitab?

Heategevusfond Minu Unistuste Päev on valdavalt vabatahtlike tegevusel ning ettevõtete ja eraisikute annetustel tegutsev sihtasutus. Tegutseme fondis selle nimel, et  iga rasket või kroonilist haigust põdev laps saaks tunda rõõmu oma lapsepõlvest ning kogeda positiivseid emotsioone, mis annavad hingejõudu raske haigusega toimetulekuks.

Minu Unistuste Päev korraldab aastas üle 100 unistuste sündmuse. Iga nädal täitub mõne vapra unistaja suurim südamesoov! Tänu Tallinna Lastehaigla ja Tartu Ülikooli Lastekliiniku arstidele/õdedele ning mitmetele patsiendi ühendustele, kellega fond koostööd teeb, jõuavad meie personaalsesse unistuste päeva programmi just need lapsed, kes vajavad oma ellu positiivset energialaengut või tunnustavat paid. Fondis tegutseb aastaringselt 100+ vabatahtlikku, kes korraldavad unistuste sündmusi raskelt haigetele lastele üle Eesti.

Lisaks personaalsetele unistuste päevadele aitame tuua helgust ja rõõmsaid hetki ka haiglaravil olevatele lastele. Vahvad kostümeeritud tegelased on Tallinna Lastehaiglas ja Tartu Ülikooli Lastekliinikus laste poolt pikisilmi oodatud külalised, kes toovad elevust nii väikestele kui ka suurtele ning aitavad ebameeldivate protseduuridega läbielamised seljatada. Arstid on kinnitanud, et positiivselt meelestatud lapsed on ka ravile vastuvõtlikumad.

Selleks, et saaksime tuua erilisi hetki ja elamusi võimalikult paljudele lastele, korraldame aastas mitmeid suuri perepäevi, kus sarnase kogemusega lapsed ja nende lähedased saavad toetavas keskkonnas üheskoos lustida ning veeta kvaliteetselt aega oma lähedastega.

 

Ma Armastan Aidata annetuskeskkonnas kogutud toetusega saame korraldada personaalseid unistuste päevi, perepäevasid, üritusi lastehaiglates ning muuta haiglaravil viibivate laste jaoks veedetud aeg helgemaks:

  • Ühe püsiannetaja igakuise 5 eurose panusega saame ühele unistajale ja tema perele pakkuda elamuse veekeskuses.

  • Kahe püsiannetaja igakuise 15 eurose panusega saame haiglaravil olevaid lapsi rõõmustada vahva kostümeeritud tegelasega.

  • Ühe püsiannetaja igakuise 25 eurose panusega saame perepäevale kaasata professionaalse peojuhi.

 

Organisatsioon on kantud tulumaksusoodustust saavate mittetulundusühingute nimekirja. Maksude teemast loe lähemalt: Annetused ja maksud.

Minu Unistuste Päeva kohta leiad rohkem infot:

www.minuunistustepaev.ee

Facebookis: https://www.facebook.com/MinuUnistustePaev

Instagramis: https://www.instagram.com/minu_unistustepaev/

Kirke unistuste päev

30.09.2023

Kui unistused on selged, täituvad need lihtsalt

Kirke unistuste päevast kujunes ootamatult hoopis unistuste nädalavahetus. Kirkega esmakohtumine jääb meelde, sest ühest väikesest armsast tüdrukust kiirgav positiivsus, tugevus ja tarkus panid ikka päris imetlema. Kirke ei karda unistada ega oma unistusi teistega jagada. Seetõttu oli pärast esimest kohtumist üsna selge, mida tema päeva mahutada võiksime.

Nagu enamus tüdrukuid, tunneb Kirke suurt huvi iluteemade vastu. Seda on ta suuresti õppinud oma vanematelt õdedelt. Talle meeldib väga kunst ja käeline tegevus. Suurt rõõmu pakub koos isaga sportimine, pallimängudest kuni suusatamisteni. Suurimaks lemmikuks tõi Kirke välja seriaali Kättemaksukontor, mille andunud fänn on ta olnud juba aastaid ja mille osad on tal kõik algusest lõpuni mitu korda ära vaadatud. Ei peljanud Kirke välja tuua ka oma suurt armastust magusa vastu.

Mõnus algus päevale

Pere tuli Tallinnasse kaugelt Saaremaalt. Päevale andis hoo sisse privaatne jumestuskoolitus, kus Kirkele tehti lihtne ja armas meik. Enne veel õpetas meikar näonaha puhastamist ning selle tehnikaid. Meiki tehes sai tüdruk jumestaja Margitiga vestelda ja täpsustavaid küsimusi esitada. Nägu särama löödud ja uute ägedate teadmiste võrra rikkamana ootas Kirket ees järgmine üllatus. Nimelt sai ta endale ise disainida vabalt valitud värvidega pusa. Kirke oli nii elevil ja tahtis, et see tuleks välja võimalikult vinge, mistõttu kaasas ta protsessi ka oma vanemad õed. Lõpptulemust ei õnnestunud kohe näha, kuna pusa pidi 10 tundi kile sees kuivama ja peale seda veel pesumasinast läbi käima. Seda suurem oli aga ootusärevus.

Tegemised Kadrioru pargis

Edasi liikusime Kadrioru parki, kus pere sai fotograaf Maikeni kaamerasilma ees poseerida. Juhtumisi oli Kadriorus samal ajal kirjandusfestival, kuhu terve pere suurte lugemise entusiastidena piiluma minna sai. Kõhud söödi head ja paremat täis kohalikus Itaalia restoranis Taverna & Pizzeria Gallo de Nero. 

Kurlingusaalis

Kuna Kirke mainis kodukülastusel huvi spordi ning uisutamise vastu, mõtlesime tervet peret üllatada spordialaga, mida Kirke on isaga vaid televiisorist jälginud. Tondiraba jäähallis asub Eesti kaasaegseim ja parimate tingimustega kurlinguareen.  Kurling ehk jääkeegel on spordiala, mida saavad koos mängida nii mehed, naised kui ka lapsed. Mäng tekitas kiiresti pereliikmete vahel sõbraliku hasardi ning poolteist tundi jäähallis möödus märkamatult.

Päeva lõpus sai pere teha suu magusaks kohvikus Tassikoogid, kus juttu jätkus kauemaks. Ilusa ja lõõgastava punkti päevale pani Viimsi Spa külastus, kus Kirke suure vee-entusiastina tunde ujuda ja lõõgastuda sai.

Kättemaksukontor 

Kuid see polnud ometi kõik. Päev hiljem sõideti TV3 maja ette. Esimene mõte, mis Kirkel pähe tuli, oli küsimus, kas ta peab äkki teles esinema. Juhtus aga hoopis see, et Kirke sai näha Kättemaksukontori uurijate kabinetti ja kohtuda uurijaid kehastavate osatäitjate Tiidu ja Sandriga. Sai pealt vaadata mitut võtet, mis uurimiskabinetis tehti. Tüdruku süda oli rõõmu täis. Nädalavahetuse tipphetk aga alles saabus, kui TV3 majast suunduti edasi võtetele Sakku, kus Kirkel õnnestus oma silmaga näha Kätmobiili ja selle rooli istuda. Täitus Kirke pikaajaline unistus kohtuda näitleja Kadri Rämmeldiga, kes tema lemmikkangelase Marioni rolli kehastab.

See elevuse, segaduse, rõõmu ja ärevuse segu, mis tüdrukut valdas, jääb vist kõigile kohalolijaile meelde. Kirke lihtsalt ei suutnud uskuda, et Marioni oma silmaga näeb ja võttis pikalt aega, et tüdruk uuesti rääkima saada. Aeti juttu. Võttemeeskonna poolt anti Kirkele autogrammidega tänukiri kui Kättemaksukontori väärikale fännile. See siiras rõõm ja tänutunne, mis Kirket ja tema peret valdas, jääb meile kauaks meelde.

Suur täna Armastan Aidata annetajatele, et aitasite Kirke unistuste päeva täita!

Tagasi