Jäta navigatsioon vahele

Ma Armastan Aidata
Koos oleme kogunud
4 703 106 €
Annetajatelt 3 328 657 €
Swedbanki poolt 1 374 449 €
Minu Unistuste Päev: "Unistus teeb imet!"

Minu Unistuste Päev: "Unistus teeb imet!"

Kuidas su annetus aitab?

Kui lähedal oleme eesmärgi saavutamisele?

Annetusi kokku
Veel vaja koguda
32 691.00 €
1757 annetust
34 200.00 €
See projekt on juba lõppenud. Täname kõiki, kes kaasa aitasid!

Kuidas su annetus aitab?

Kuidas su annetus aitab?

Meie eesmärgiks on täita Eesti haiglates ravil olevate laste unistusi andes neile võimalus unistada millestki erakordsest, kui päevad haigla seinte vahel on pikad ja ravi raske. Lisaks korraldame ka pereüritusi, et lapsed saaksid tunda rõõmu ja veeta kvaliteetaega oma lähedastega.

Sinu annetus aitab kaasa raskelt haigetele lastele ja nende peredele korraldatud toredatele ettevõtmistele. Minu Unistuste Päev teeb koostööd ka Tallinna Lastehaigla, Tartu Lastekliiniku, Narva Haigla, Ida-Viru Keskhaigla ning mitmete teiste patsiendiühingutega.

Minu Unistuste Päev on 2011. aastal loodud heategevusfond, mis põhineb vabatahtlike tegevusel ning toetajate rahastusel. Vabatahtlikud aitavad ellu viia väga tõsiselt haigete laste unistusi, et tuua neile ning nende lähedaste ellu rohkem rõõmu ja sära – just sinna, kus on see kõige enam vajatud. Unistus teeb imet!

2017. aastal soovime koguda 4000 eurot raskelt või krooniliselt haigetele lastele korraldatavad sündmuste jaoks: individuaalpäevad, perepäevad ja grupiüritused haiglates.

Organisatsioon on kantud tulumaksusoodustust saavate mittetulundusühingute nimekirja. Maksude teemast loe lähemalt: Annetused ja maksud.

www.minuunistustepaev.ee/

https://www.facebook.com/MinuUnistustePaev

Muinasjutuline uusaastapidu

28.02.2018

Lumivalgeke korraldas Kultuurikatlas suurejoonelise muinasjutupeo

Minu Unistuste Päeva läbi aegade suurim üritus toimus Tallinnas Kultuurikatlas, kus peeti hiljaaegu maha muinasjututeemaline uusaastapidu. Sündmust võõrustas armastatud muinasjututegelane Lumivalgeke, kes oli peole kutsunud kõik viimastel aastatel oma isikliku unistuste päeva saanud lapsed koos peredega. Üheskoos kehastuti kaugeteks külalisteks seitsme maa ja mere tagant. See oli suur pidupäev, sest koos korraldajatega osales lustlikul üritusel koguni mitusada inimest.

Külalised seitsme maa ja mere tagant

Külastajate seas oli vähem ja rohkem tuntud muinasjututegelasi – nii võis peol ringi sagimas näha Lumekuningannat ja uhke krooniga kuningat ning kaunite kleitidega printsesse, väikeseid printse ja rüütleid, aga ka Minni-Hiirt, Rapuntslit, värviliste sukkadega Pipit, Punamütsikest, väikeseid hundusid ning ühe silmaga mereröövleid. Samuti kauneid lillekesi, võlureid, baleriini, ükssarvikut, lambakest, suurte tiibadega inglit ning loomulikult meie oma Unistuste Haldjaid. Uhkes rüüs tegelasi oli nii väikeste kui ka suurte seas. Vesteldi, tantsiti ning tihe sagimine käis Võlupeegli FotoBoxi ümber. Mõistagi taheti palju pilte ka koos Lumivalgekesega teha.

Meigikunstnikud ja juuksurid

Et pidupäeval ikka kõik muinasjutulikud välja näeksid, olid kohapeal Unistuste Haldjateks maskeerunud meigikunstnikud ja juuksurid. Peoliste põskedele lisati sädelust ja huultele kaunist läiget, printsessid ja lillekesed said soovi korral külge pikad ripsmed. Juuksurid keerutasid aga volüümikaid lokke, punusid uhkeid patse või muutsid kiharad hoopis uut värvi. Kuninga kuldse krooni või printsessi tiaara said pähe kõik, kes seda soovisid. Nii saigi rolli sisse elatud ja pidu võis alata!

Teadusšõu ja Nukuteatri etendus

Päev algas põneva teadusšõuga. Võlurid tegid butaanimulle ning näitasid keemilist kella, mis muutis loksutamise järel värvi. Õige mitmes katses sai näha ka tuld, ühes neist süüdati leek vaid tavalise veega. Hoopis naljakad olid külmunud banaanihaamer, millega löödi naelu puu sisse, ja õhupall, mida juhiti elektriga laetud pulgaga nii, et need omavahel kokku ei puutunud.

Pärnu Nukuteater mängis aga lastele etenduse „Pärnad pühad hiielised“, loo sellest, miks puud pidid põgenema. Täpsemalt on tegemist folkloorsete juttude põhjal kokku pandud etendusega, mille peategelasteks on kolm hiiepärna. Etendusest said ka väikesed muinasjutupeolised ise osa võtta – tantsida, laulda ja näidelda. Vaatemäng lõppes Viini valsi looga „Chim Chim Cher-ee“ muusikalifilmist „Mary Poppins“, mille järgi hiljem ka tantsuklubi Leevi hinnatud võistlustantsijad lavalaudadel jalga keerutasid.

Teraapiakoerad, jänesed ja õhupalliloomad

Muinasjutupeole oli tulnud mitu teraapiakoera Eesti Abi- ja Teraapiakoerte Ühingust, kellega lapsed mängisid ja koos usinasti pilti tegid. Koos koerajuhtidega oli kokku kolm koeratiimi – Punamütsike ja hea hunt, Potsataja ja krokodill Gena ning Kolm karu. Eraldi aiakeses olid veel ühes talitajaga elus jänesed Tallinna Loomaaiast, kelle pehmet karva käisid paitamas ilmselt küll kõik külalised. Õhupallimeistrid voolisid samal ajal kõigile soovijatele erineva suuruse ja värviga õhupalliloomi.

Maitsev toit ja 3D magustoit

Kõik lapsed armastavad pannkooke, või noh, peaaegu kõik. Igatahes lookles terve peo vältel pikk pannkoogisaba ning Foodlab pannkoogiprinterid muudkui printisid. Kes veel ei tea, siis sellise printeri abil saab tellida endale meelepärase kujuga pannkoogi. Nii võis pannil küpsemas näha näiteks Lotte-, koera- ja helikopterikujulisi pannkooke, ning kõiki neid sai maitsestada maasikamoosi ja Nutellaga! Jah, ka meile tundub nii, et see kõlab nagu kaasaegne muinasjutt. Lisaks olid lauad täis veel palju head ja paremat ning kõhutühjuse üle ei kurtnud sel päeval küll vist keegi. Selle eest suur aitäh Jahh Cateringile!

Soovide kaev

Muinasjutupeol oli tegevusi tõesti oi kui palju. Veel avanes lastele võimalus panna oma unistused kirja ja lisada need soovide kaevu. Muu seas sooviti endale kõige ilusamat koolikotti, kassipoega või kutsikat, kohtumist Jänku-Jussiga, lumesadu, rohkelt õnne, aga ka näiteks salajast kaelakeed oma emmele ning legoklotse, nukke ja droone. Või minna magusamaale, kus sajab alla vaid magusaid asju. Kõige rohkem sooviti aga, et lapsed saaksid terveks. Ja seda soovime meiegi Minu Unistuste Päevas, kogu südamest! Unistused teevad imet! 
 

Olgu veel öeldud, et suur muinasjutumaa ehitati Kultuurikatlas üles vaid viie tunniga, ettevalmistustööd kestsid aga kolm kuud. Ürituse õnnestumisse andsid oma suure panuse Minu Unistuste Päeva vabatahtlikud, kelleta me selliseid üritusi korraldada ei saaks. Samuti aitasid muinasjutulist päeva teoks teha rekordarv toetajaid ja sponsoreid oma toodete ja teenustega. Suur-suur tänu kõigile, kes panustasid sellesse, et raskelt või krooniliselt haiged lapsed saaksid veeta ühe unistuste päeva muinasjutumaal, mis aitab neil uskuda imedesse ning sellesse, et soovid lähevad tõesti täide.

Ja lõpuks veel pisut sellest ilmatuma suurest draakonist lava kõrval... Te võite vaid ette kujutada, mitu Unistuste Haldjat me vajasime, et see ühes tükis Kultuurikatlasse ja sealt tagasi Nukuteatrisse toimetada! Oh, mida kõike me oleme valmis laste unistuse nimel tegema! 

Tagasi