Jäta navigatsioon vahele

Ma Armastan Aidata
Koos oleme kogunud
4 713 787 €
Annetajatelt 3 339 338 €
Swedbanki poolt 1 374 449 €
Minu Unistuste Päev: "Unistus teeb imet!"

Minu Unistuste Päev: "Unistus teeb imet!"

Kuidas su annetus aitab?

Kui lähedal oleme eesmärgi saavutamisele?

Annetusi kokku
Veel vaja koguda
32 691.00 €
1757 annetust
34 200.00 €
See projekt on juba lõppenud. Täname kõiki, kes kaasa aitasid!

Kuidas su annetus aitab?

Kuidas su annetus aitab?

Meie eesmärgiks on täita Eesti haiglates ravil olevate laste unistusi andes neile võimalus unistada millestki erakordsest, kui päevad haigla seinte vahel on pikad ja ravi raske. Lisaks korraldame ka pereüritusi, et lapsed saaksid tunda rõõmu ja veeta kvaliteetaega oma lähedastega.

Sinu annetus aitab kaasa raskelt haigetele lastele ja nende peredele korraldatud toredatele ettevõtmistele. Minu Unistuste Päev teeb koostööd ka Tallinna Lastehaigla, Tartu Lastekliiniku, Narva Haigla, Ida-Viru Keskhaigla ning mitmete teiste patsiendiühingutega.

Minu Unistuste Päev on 2011. aastal loodud heategevusfond, mis põhineb vabatahtlike tegevusel ning toetajate rahastusel. Vabatahtlikud aitavad ellu viia väga tõsiselt haigete laste unistusi, et tuua neile ning nende lähedaste ellu rohkem rõõmu ja sära – just sinna, kus on see kõige enam vajatud. Unistus teeb imet!

2017. aastal soovime koguda 4000 eurot raskelt või krooniliselt haigetele lastele korraldatavad sündmuste jaoks: individuaalpäevad, perepäevad ja grupiüritused haiglates.

Organisatsioon on kantud tulumaksusoodustust saavate mittetulundusühingute nimekirja. Maksude teemast loe lähemalt: Annetused ja maksud.

www.minuunistustepaev.ee/

https://www.facebook.com/MinuUnistustePaev

Mänguhommik koos lõbusa klounitüdrukuga

25.04.2019

Kui ma vahva klounikostüümiga haiglasse jõudsin, kohtusin juba garderoobis mitme lapsega, kes just hakkasid koju sättima. Tekitasin päris palju elevust kõigis, alates koristajatädist ja lõpetades registratuuriõega. Kõige enam jäi meelde üks ema, kes lapsega koju minnes teatas südamest rõõmustades: „Meie oleme terved!“Emana mõistan väga hästi, kui õnnelik võis ta sel hetkel olla.

Klouni trikitamine haaras kaasa täiskasvanudki

Viienda korruse mängutuppa jõudes ootasid mind lapsed. Paljudel oli ema, isa või vanaema kaasas. Kohe alguses püüdsin nakatada kõiki oma klouninaljadega ja juba venisidki suud naerule. Tutvustasin ennast ja haarasin lapsed kaasa mustkunstietendusse. Klounil käivad trikid läbisegi naljaga ja seda lõbusam lastel on, kui mõni trikk välja ei tule. Naeravad ka suured ja elavad kaasa. Lastele meeldis eriti ärakadumistrikk. 
Peale mustkunstitrikke tuli minu juurde üks vanaema ja ütles, et peab kahjuks lapselapsega füsioteraapiasse minema, lisades veel naerdes: „Teil on väga hea huumorisoon!“See vanaema elas kaasa igale trikile ja julgustas lapselast kõiges kaasa lööma. Meelde jäi veel üks isa, kes muinasjutuviktoriini ajal nii hoogu läks, et mõned vastused laste eest kiirelt ära vastas. Tema pisikesel tütrel aga silmad särasid õnnest, et isa mängus kaasa lõi. Pärast mustkunsti ja mänge oli õhupalliloomade aeg. Iga laps sai endale värvilise liblika, koera, kassi, lepatriinu, krokodilli, peakatte või piraadimõõga. Üks väike tüdruk kihistas rõõmust naerda, kui talle lilleprintsessi krooni pähe sättisin. 

Peolusti jätkus ka palatitesse

Lastehaigla mängutoaga samal korrusel on ka lapsed, kes ei pääse oma palatitest haiguse tõttu välja. Läksin neile külla ja tegin igale lapsele kingituseks õhupalliviguri. Üks väike poiss, kes oma emaga palatis istus, vaatas mind suurte silmadega ja naeratas, kui talle piraadipealiku mõõga ulatasin. Täitsa võlumõõga, mis aitab olla vapper. 
Rääkisime julge poisiga veel mereröövlitest ja kui palatist lahkuma hakkasin, tõusis ta järsku püsti, kraadiklaas kaenla all, ütles mulle: „Kalli ikka ka!“ ja hakkas siis uurima, mis numbreid piiksuv kraad näitab. Selles haiglapäevas oli nii palju emotsioone, nii palju tõeliselt vapraid säravate silmadega lapsi. 
Eriti tore on meenutada seda lusti, mis laste nägudelt vastu peegeldus kärtsroosa parukaga klouniplikat nähes. Järjekordne raske haiglapäev muutus hoopis naljakaks, suud venisid naerule ja krutskid tulid jälle meelde. Saadan neile vapratele poistele ja tüdrukutele veelkord mõttes palju julgust ja häid mõtteid. Olen õnnelik, kui suutsin kasvõi natukeseks nende laste ja vanemate raske aja helgemaks muuta.

Tagasi