Jäta navigatsioon vahele

Ma Armastan Aidata
Koos oleme kogunud
4 713 005 €
Annetajatelt 3 338 556 €
Swedbanki poolt 1 374 449 €
Tallinna Lastehaigla Toetusfond: aita tagada parimad ravitingimused enneaegsetele vastsündinutele

Tallinna Lastehaigla Toetusfond: aita tagada parimad ravitingimused enneaegsetele vastsündinutele

Kuidas su annetus aitab?

Kui lähedal oleme eesmärgi saavutamisele?

Annetusi kokku
Veel vaja koguda
95 883.12 €
1659 annetust
125 000.00 €
See projekt on juba lõppenud. Täname kõiki, kes kaasa aitasid!

Kuidas su annetus aitab?

Kuidas su annetus aitab?

Suuname keskkonnas „Ma armastan aidata“ koguneva annetussumma Tallinna Lastehaigla kõige pisemate patsientide toetamiseks ehk enneaegsete vastsündinute raviks.

Soovime teha omalt poolt kõik, et enneaegsetele beebidele, kes peavad pärast sündimist haiglas oma elu eest võitlema, oleksid tagatud parimad olmetingimused ja ravivõimalused.

Sügavalt enneaegsed vastsündinud on väga madalakaalulised, nad peavad kosuma ja kasvama kuvöösis ning nende elutähtsaid funktsioone toetavad mitmed aparaadid. Oluline on beebit võimalikult vähe erinevate protseduuridega häirida. Kaasaegsete meditsiiniseadmete abil saab last jälgida ilma, et peaks teda sageli füüsiliselt liigutama, kuid samas on võimalik koheselt aru saada, kui lapse olukord muutub kriitiliseks ja peab kiiresti tegutsema.

Heade annetajate toel saame soetada enneaegsete beebide jälgimiseks ja raviks vajalikke aparaate. Palun aita meil aidata!

Organisatsioon on kantud tulumaksusoodustust saavate mittetulundusühingute nimekirja. Maksude teemast loe lähemalt: Annetused ja maksud

Lisainfo:

Tallinna Lastehaigla Toetusfondist sai Eesti heategevuse teerajaja

17.08.2021

Peaaegu kolm kümnendit tagasi, 20. jaanuaril 1993 asutati Tallinna Lastehaigla Toetusfond. See oli aeg, kui Eesti inimesed hakkasid tasapisi harjuma pool aastat varem käibele tulnud kroonidega ning Lennart Meri oli olnud veidi üle kolme kuu Eesti president.

Tallinna Lastehaigla Toetusfond oli omamoodi teerajaja – esimene heategevusorganisatsioon taasiseseisvunud Eestis. Heategevus oli toona midagi, millest ei teadnud õieti ei fondi loojad ega Eesti inimesedki. Fondi asutajaliige, ettevõtja Tiit Kõuhkna on meenutanud, et päris esimene projekt oli hoopiski tasuta Largo mahla pakkumine haiglaravil olevatele lastele. 

Fondi esimesed eestvedajad on meenutanud, et annetuste kogumine oli alguses päris keeruline. Polnud ju sellist kommet, väga paljudel polnud võimalustki. Fondi tegevus tugines algusaastatel suures osas välisabil - esimesed suuremad rahalised toetajad olid väliseestlased, kes aitasid heategevusprojektidele hoo sisse lükata.

Toetusfondi esimene ettevõtmine oli haiglale oma köögi ehitamine 1994. aastal, edasi järgnesid juba teised suuremad projektid. Näiteks operatsiooniploki renoveerimise projekt, mis kandis nime “Operatsioon 95” ja mille käigus õnnestus koguda 30 000 krooni eraisikute annetusi. See summa võrdus toona umbes ühe keskmise aastapalgaga.

Algusest saati on Tallinna Lastehaigla Toetusfond tegutsenud selle nimel, et Eestis oleks tervemad lapsed ja hoolivam ühiskond. See tähendab, et pisikestele patsientidele vajaliku uue tipptasemel meditsiinitehnika soetamise kõrval on sama oluline kasvatada ühiskonnas hoolivust ja tutvustada heategevust kui ellusuhtumist.

Igaüks saab anda oma panuse, et Tallinna Lastehaiglas oleks enneaegsetel vastsündinutel parimad võimalikud ravitingimused.

Tagasi