Jäta navigatsioon vahele

Ma Armastan Aidata
Koos oleme kogunud
4 703 106 €
Annetajatelt 3 328 657 €
Swedbanki poolt 1 374 449 €
MTÜ Loomus projekt "Olen loomade poolt”

MTÜ Loomus projekt "Olen loomade poolt”

Kuidas su annetus aitab?

Kui lähedal oleme eesmärgi saavutamisele?

Annetusi kokku
Veel vaja koguda
14 295.40 €
455 annetust
15 000.00 €
See projekt on juba lõppenud. Täname kõiki, kes kaasa aitasid!

Kuidas su annetus aitab?

Kuidas su annetus aitab?

Loomade eestkoste organisatsioon Loomus tegutseb selle nimel, et muuta Eesti ja maailm laiemalt loomasõbralikumaks. Loomuse fookus on nende loomade kaitsel, keda kasutatakse põllumajanduses, sh kalad, meelelahutuses, ilutööstuses ja moetööstuses.

Loomuse sihiks on loomatemaatika tähtsuse suurendamine Eesti ühiskonnas ning loomakaitsepoliitika kujundamine. Tänu Loomuse ja Loomusega liitunud liikumise Loomade nimel aastatepikkusele tööle võttis 2017. aasta sügisel Riigikogu vastu eelnõu, mis keelustab metsloomade kasutamise meelelahutuses, sh tsirkuses. See oli võimas võit loomadele ning vägivallaga dresseeritud metsloomad ei pea enam kannatama ebaloomupärastes tingimustes meelelahutuse eesmärgil.

Loomuse loomisest saadik on meie liikmed aktiivselt tegutsenud karusloomafarmide keelustamise nimel ning 2021. aasta juunis saime rõõmustada, et meie üks suurimaid eesmärke sai täidetud ning Eestist sai esimene Balti riik, mis keelustab karusloomafarmid.

Igal võidul on oma hind. Iga võit tähendab sadu, kui mitte tuhandeid, tunde tööd. Tihti tulevad võidud raskelt, aga see ei ole meid takistanud ega hakka takistama. Loomade kannatustele ei saa panna hinda, me ei saa öelda, et mingi kannatuse ärahoidmine pole väärt nii palju tunde tööd või nii palju muid ressursse. Iga meie poolt võetud väljakutse suudab ära hoida väga palju kannatusi ja seeläbi luua parema maailma.

Loomus peab oluliseks loomasõbraliku mõtlemise, käitumise ja tarbimise leviku suurendamist, mistõttu oleme loonud veganprogrammi Taimsed Valikud, Eesti esimese loomaõigusliku taskuhäälingu Loomade Hääl, kampaania “Armas kala”, loomasõbraliku ilu töörühma LILU ning korraldame rahvusvahelist loomaõiguste konverentsi. Lisaks sellele teeme koostööd nii Eesti kui ka rahvusvaheliste organisatsioonidega, et kujundada loomasõbralikku poliitikat ning tõsta teadlikkust loomaõiguste teemal.

  • 5 € eest saame levitada loomasõbralikke sõnumeid sotsiaalmeedias.
  • 10 € eest saame välja anda ja levitada teabematerjale, jagada lendlehti ja loomasõbraliku sõnumiga kleepse ning korraldada oma vabatahtlikele aruteluõhtuid.
  • 25 € eest saame osaleda koolitustel, et paremini ja efektiivsemalt seista loomade õiguste eest, teha ühe taskuhäälingu Loomade Hääl osa ning korraldada ja osaleda avalikel üritustel.
  • 50 € eest saame tasuda rahvusvahelistesse organisatsioonidesse kuulumise liikmemakse ning toetada Soomes Tuulispää varjupaigas elavaid rebaseid Taika ja Viima.

Iga annetus on oluline samm loomasõbralikuma ühiskonna poole.

Loomus on kantud tulumaksusoodustust saavate mittetulundusühingute nimekirja. Maksude teemast loe lähemalt: Annetused ja maksud.

www.loomus.ee

Aasta 2022 loomade eestkoste organisatsioonis Loomus

06.01.2023

Aasta 2022 on Loomuses olnud põnev ja mitmekesine. Väike kokkuvõte meie tegemistest on teie ees!

Algatasime kampaania vibujahi keelustamiseks. Vaatamata Eesti loomakaitsjate selgele vastuseisule on alates 2013. aastast Eestis vibuga väikeulukeid jahtida lubatud. Aastal 2020 alustas seltskond vibujahi entusiaste lobitööd selleks, et Eestis legaliseeritaks ka vibujaht suurulukitele, mis tänu Loomuse sekkumisele läbi ei läinud. Leiame, et on aeg lõpetada igasugune vibujaht Eestis. Tänaseks on oma allkirja vibujahi keelustamise poolt andnud juba üle 3300 inimese. Seda saad teha Sinagi siin.

Kevadel toetasime Ukraina loomakaitseaktiviste ja loomi toetades Lvivi vegankogukonnal aidata kõiki abivajajaid. Selleks organiseerisime neile üle 600 kg vegantoitu. Samuti kutsusime kõiki aitama Ukraina loomakaitseorganisatsioone. 

Korraldasime koos Eesti Vegan Seltsiga 7. rahvusvahelise loomaõigusliku konverentsi “Loomaõiguslus keskkonnakriisis”, mis keskendus keskkonnakaitse ja loomaõigusluse ühisosadele ning konfliktidele. Konverents toimus hübriidvormis nii Tallinna Botaanikaaias kui Zoomi vahendusel 6.-7. mail. Konverentsi toetas VegFund.

Ütlesime “EI” karusnahale terves Euroopa Liidus. 80 loomakaitseorganisatsiooni üle Euroopa, sh Loomus, ühinesid, et lõpetada karusnahatööstus ja karusnaha müük Euroopa Liidus. Tänaseks on oma allkirja andnud üle miljoni Euroopa kodaniku, aga pikk maa on veel minna. Kui sa pole veel oma allkirja andnud, siis saad seda teha siin. Karusnahavaba reede (25.11) puhul  näitasime üle Eesti dokumentaalfilmi “Slay”,  kus uuriv filmitegija Rebecca Cappelli reisis ümber maailma, avastas moetööstuse varjukülgi ja näitas loomanahkadega kaubitsemist keskendudes loomadele ja paljastades moetööstuse rohepesu taktikaid. 

Suvel korraldasime Paides Arvamusfestivalil aruteluKas loomaõiguslus on tegelikult radikaalne?” Panelistideks olid loomaõiguste liikumise ja Loomuse üks asutajatest Kadri Taperson, eesti zooloog ja Tallinna Loomaaia direktor Tiit Maran, eesti haridus- ja keskkonnapsühholoog ning Tallinna Ülikooli teadur Grete Arro ja eesti ökoloog ning Tallinna Ülikooli jätkusuutliku arengu dotsent ja ökoloogia vanemteadur Mihkel Kangur. Arutelu modereeris Loomuse kommunikatsioonijuht Farištamo Eller. Järele saab arutelu vaadata siin.

Suvel kutsusime üles toetama loomkatsete keeldu kosmeetiktoodetel ja kõikide loomkatsete järkjärgulist lõpetamist Euroopa Liidus. Kodanikualgatus “Save Cruelty Free Cosmetics” sai vajalikud hääled üle Euroopa Liidu ning liikus edasi Europarlamenti.

Läbi terve aasta oleme tegelenud loomasõbraliku tarbimise edendamisega. Kõigepealt viisime läbi kampaania Munavabad munadepühad,  seejärel Lihavabad jaanid, augustikuus oli Taimse piima väljakutse, sügisel osalesime Veganmessil, kus rääkisime loomasõbralikust ilust ja korraldasime heategevusliku tattoo flashi LILU toetuseks ning aasta lõpetasime Loomasõbralike jõulude ja üleskutsega loobuda ilutulestikust.

Alustasime kampaaniat zoofiilia keelustamiseks Eestis, rahvaalgatust saab veel allkirjastada. Seksuaalvahekord loomaga on hetkel Eestis n-ö hall ala – see ei ole lubatud, aga keelatud ka ei ole. Kinnisideed seksuaalvahekorrast loomaga nimetatakse zoofiiliaks ning meie hinnangul tuleb loomakaitseseadust muuta nõnda, et looma suhtes lubamatu teo alla läheks ka looma seksuaalne väärkohtlemine.

Avasime sel aastal uue veebipoe, et kõigil loomasõpradel oleks veelgi lihtsam loomasõbralike sõnumitega heategevuslikke särke-pusasid-poekotte ja muud vajalikku soetada.

Sel aastal seadsime fookusesse meie annetajad. Kodanikuühiskonna Sihtkapital toetas Loomuse arenguhüpet. Samuti tegime kolm annetusalgatust Ma armastan aidata keskkonnas: Aita anda loomadele hääl, “TAIM for change taimsed valikud igasse Eesti nurka ja Ei vibujahile! Viimane neist on juba edukalt lõppenud. Annetuste kohta saab lähemalt lugeda siin.

Suur tänu ja kummardus kõigile vabatahtlikele, annetajatele ja toetajatele! Kui soovid ka 2023. aastal Loomust toetada, siis hakka meie püsiannetajaks ja tule panusta vabatahtlikuna.

Kõigile imelist loomasõbralikku ja tegusat aastat 2023!

AITÄH!

Vaata ka videot aasta 2022 kohta Loomuses!

Tagasi