Jäta navigatsioon vahele

Ma Armastan Aidata
Koos oleme kogunud
4 714 122 €
Annetajatelt 3 339 673 €
Swedbanki poolt 1 374 449 €
Tagasi Kooli: aita iga Eesti õpilase ette tuua inspireerivad eeskujud ja oma ala eksperdid!

Tagasi Kooli: aita iga Eesti õpilase ette tuua inspireerivad eeskujud ja oma ala eksperdid!

Kuidas su annetus aitab?

Kui lähedal oleme eesmärgi saavutamisele?

Annetusi kokku
Veel vaja koguda
2 651.81 €
55 annetust
5 000.00 €
See projekt on juba lõppenud. Täname kõiki, kes kaasa aitasid!

Kuidas su annetus aitab?

Kuidas su annetus aitab?

Oleme juba aastaid loonud e-tundide näol toetavat õppematerjali õpetajatele aitamaks neil õpilastes arendada üldpädevusi ja eluoskusi. Erinevatel teemadel e-tunde oleme tänaseks loonud juba 390 ning soovime jõuda aina rohkemate õpetajate ja õpilasteni. Teeme koos nii, et toome YouTube'i otseülekandes õpilased kokku erinevate oma ala ekspertidega ja räägime e-tunnis elulistest ja praktilistest teemadest, näiteks interneti turvalisusest, karjäärivõimalustest, leiutamisest, ettevõtlusest jpm. 

Sinu annetuse toel toome õpilasteni inspireeriva külalisõpetaja, kes annab praktiliste näidetega e-tunni, kust saavad võrdselt osa võtta kõik Eesti õpilased. Õpetajad saavad e-tundidest abi aktuaalsete teemade käsitlemisel. Eksperdi loengule lisaks oleme õpetajale ette valmistanud töölehed, mille abil õpilastega otseülekande lõppedes teemaga edasi tegeleda.

Juba toimunud e-tunde saab järele vaadata Tagasi Kooli e-tundide veebist. 

Ühe e-tunni tegemiseks vajame 500 eurot, mille abil tagame õpilastele kvaliteetsed otseülekanded ja õpetajatele praktilised õppematerjalid. Iga annetus loeb, sest kui 500 eurot saab täis, teeme tunni ära.

E-tunnid tõstavad õpilaste motivatsiooni õppida

Juba toimunud e-tundidest on otseülekandes osa võetud rohkem kui 500 000 korda, need on õpilased 1.–12. klassidest kõikidest Eesti koolidest. Õpetajate hinnangul aitavad e-tunnid õpilastel saada vastuseid enda jaoks olulistele küsimustele. Lisaks aktiveerime nii õpilasi, keda on raske tavaõppetöösse kaasata. Õpetajad ise saavad abi aktuaalsete teemade käsitlemisel ning uusi õppemeetodeid.

E-tunnid aitavad tuua praktilise elu kooli.

Tagasi Kooli innustab 1.–12. klasside õpilasi õppima ja tegema eluks vajalikke teadlikke valikuid. Meie missioon on luua Tagasi Kooli õpetajatele üldpädevuste  ehk eluoskuste õpetamiseks vajalikke õppematerjale. Annetused on Tagasi Kooli e-tundidele väga väärtuslikud, sest nende abil saame koolidesse viia just need teemad, mida õpetajad ise meile soovitavad ja mille järgi vajadust näevad. Eelmisel aastal korraldasime annetustest e-tunni Jaan Aruga, mis lõi meie kõigi aegade rekordi – nimelt osales selles e-tunnis 25 000 õpilast! Mis ilmestaks fakti, et annetustel võib olla suur mõju, paremini? Oleme selle eest väga tänulikud!

Organisatsioon on kantud tulumaksusoodustust saavate mittetulundusühingute nimekirja. Maksude teemast loe lähemalt: Annetused ja maksud.

Kuidas sünnivad e-tunnid ja miks neid vaja on?

24.11.2021

Olen e-tundide juht Riina Facecchia ja töötan Tagasi Koolis alates selle aasta augustist. Nelja kuuga olen jõudnud ellu viia 33 e-tundi, et ka sel keerulisel ajal jõuaksid vaheldusrikkad, elulised ja inspireerivad videotunnid õpilasteni. Kuidas sünnivad e-tunnid? Mis teemadel neid teeme, kellele ja miks? Just sellest kirjutan seekordses blogipostituses. :)

E-tunnid jagunevad meil kolmeks: e-tunnid, e-külastused ja e-tuurid. E-tuurid on külastused näitustele või muuseumidesse, kus osaleb ka giid, kes annab näituse eksponaatide või tööde kohta taustainfot. E-külastustel tutvutakse mõne elukutse või organisatsiooniga, et noortele tutvustada töömaailma. E-tundides jagavad eksperdid õpilastega eluks vajalikke teadmisi ja oskusi, mida tasub arendada, näiteks kuidas hoida häid suhteid, kujundada oma tulevikku, tunda ära vihakõne, investeerida, pöörduda kohtu poole, muusikat teha jne. 

Sel poolaastal on toimunud e-tund kohalike valmiste teemal ehk miks ja kuidas hääletada. Harju maakohtu kohtunik Kai Härmand rääkis ühes e-tunnis sellest, miks üldse minnakse kohtusse. Koostöös Riigikantseleiga tegime kaks e-tundi riigi arengustrateegia “Eesti 2035” teemal, et kaasata noori riigi tuleviku loomisesse. Väga palju positiivset tagasisidet said ka “Eriline on tavaline” kampaania raames tehtud 5 e-tundi vaimse tervise teemadel nagu “Kas mul võib tekkida vaimse tervise probleem?”, “Kuidas tajuvad autistlikud inimesed maailma?”, “Kuidas suhelda pildikeeles?”.

Sel sügisel sai alguse ka uudne karjääriõpetuse e-tundide sari 7.-9. klasside õpilastele, kus 3 tundi on andnud tööõnne uurija Tiina Saar-Veelmaa, kes rääkis noortele väga inspireerivalt, kuidas tulevikueriala valida. Projekti raames toimub 33 e-külastust, millest viimased toimuvadki juba detsembris. Küll aeg läheb ikka ruttu!

E-külastusel räägivad kõikvõimalike põnevate elukutsete esindajad oma tööst - mida nende töö tähendab, kuidas ja kus nad töötavad, mis haridust või oskusi on vaja, millised näevad välja tööpäevad jms. Näiteks on õpilastele esinenud maalikunstnik, panga tippjuht, loomade füsioterapeut, professionaalne koorilaulja, ehtedisainer, jõusaalitreener, arhitekt, ehituse objektijuht, peakokk jpt.

Kõik e-tunnid jagunevad ka vanusesastmeti, nii et iga klass saab valida omale sobiva. Sel aastal pole algklassidele palju e-tunde olnud, ent tean, et õpetajad ootavad neid väga nagu ka venekeelseid tunde, mida oleme varasemalt mõningaid teinud! Seega loodame, et õnnestub saada toetusi või tellijaid just 1.-6. klassidele ja venekeelsete e-tundide tegemiseks. 

E-tundide tegemiseks saame tavaliselt annetuse või tellimuse. Tellijaga teeme ajurünnaku, paneme paika esialgsed ideed tunniks ja mõtleme, kes oleks hea esineja. Siis võtan esinejatega ühendust, lepime kokku sobiva kuupäeva ja koha. Räägime läbi tunni sisu ja õpilaste iseseisva ülesande. Kui plaan on paigas, on õpetajatel võimalik ise valida enda õpilastele sobival ajal ja teemal toimuv e-tund ning oma klass sinna kirja panna. Edasi lähemegi filmima, mida teeme otseülekandes, et õpilased saaksid esinejalt teema kohta küsimusi küsida ning saada vastuseid. Samuti on kõik tunnid järelvaadatavad ja ka töölehed saab õpetaja tagantjärgi alla laadida, kui ei õnnestu otseülekande ajal tundi vaadata. Otseülekanne kestab umbes 20 minutit ning ülejäänud aja saavad õpilased töölehtede abil teemaga edasi töötada.

Üldiselt on õpetajad väga tänulikud, et e-tunde teeme. Osalemine oleneb natuke teemast - mõni on populaarsem kui teine. Sel poolaastal nt olid väga menukad vaimse tervise teemalised e-tunnid, kus pildikeelt tutvustavat e-tundi on vaadatud üle 400 korra.

Esimesed e-tunnid valmisid EV 100 raames, kui Tagasi Kooli kinkis Eesti õpilastele sünnipäevaks 100 e-tundi. See projekt läks hooga käima ja läbi aegade oleme loonud kokku juba üle 300 e-tunni. Mõned populaarsemad nendest on: “Milline näeb välja avariipolitseiniku tööpäev?” (48 000 vaatamist), “Kuidas youtuberina hakkama saada?” (8800 vaatamist), “Kuidas leiutada uusi masinaid?” (7000 vaatamist), “Milline näeb välja reporteri tööpäev?” (6800 vaatamist) jpt. 

Oleme enam kui tänulikud, kui toetate Tagasi Kooli e-tundide elluviimist! Tahaksime osalevate koolide ja õpetajate ringi kasvatada, senisest enam tunde kõige pisematele klassidele teha ning ka venekeelseid tunde juurde luua. Meie tegemistel saate silma peal hoida Tagasi Kooli Instagrami ja Facebooki vahendusel. Kui tahaksid midagi küsida või uudiskirjaga liituda, siis saada meile kiri info@tagasikooli.ee.

 

 

Tagasi