Jäta navigatsioon vahele

Ma Armastan Aidata
Koos oleme kogunud
4 713 787 €
Annetajatelt 3 339 338 €
Swedbanki poolt 1 374 449 €
SOS Lasteküla “Toeta turvalise kodu loomist igale lapsele!”

SOS Lasteküla “Toeta turvalise kodu loomist igale lapsele!”

Kuidas su annetus aitab?

Kui lähedal oleme eesmärgi saavutamisele?

Annetusi kokku
Veel vaja koguda
24 565.51 €
968 annetust
25 012.00 €
See projekt on juba lõppenud. Täname kõiki, kes kaasa aitasid!

Kuidas su annetus aitab?

Kuidas su annetus aitab?

SOS peretugevdusprogrammi eesmärgiks on perede toimetulekuvõime taastamine sel määral, et vanem suudaks oma lastele tagada arenguks vajaliku turvalise ja toetava keskkonna. Soovime ennetada olukordi, kus lapsed tuleb oma vanematest eraldada.

Sinu annetuse abil saame Narva, Sillamäe, Keila linna, Keila ning Harku valla, Kohtla-Järve ning Vasalemma ja selle lähiümbruse riskilastele ja nende vanematele pakkuda sotsiaalset ja majanduslikku tuge, nõustamist, psühholoogilist ja logopeedilist abi ning vajadusel tuge ravimite ostmisel.

2017. aastal parandasime üheskoos 289 lapse ehk 142 pere igapäevast elu. SOS Lasteküla on tegutsenud Eestis juba üle 23 aasta ning lisaks perepõhisele asendushoolduse teenusele tegeleme alates 2008. aastast ka ennetustööga. Peretugevdusprogrammist on aastate jooksul abi saanud rohkem kui 1100 last ja 450 peret.

Ühingu eesmärk on tagada lastele püsiv turvaline perekond ja kodu.

Organisatsioon on kantud tulumaksusoodustust saavate mittetulundusühingute nimekirja. Maksude teemast loe lähemalt: Annetused ja maksud.

www.sos-lastekyla.ee

https://www.facebook.com/SOSlastekyla/

2016. aastal osales peretugevdusprogrammis 256 last ja 143 peret

07.03.2017

SOS Lastekülas näeme ennetustöö olulisust iga päev, sest laste äravõtmine oma bioloogiliste vanemate juurest ei lahenda probleemi. Seetõttu oleme juba 2008. aastast alates panustanud igal aastal aina jõulisemalt peretugevdusprogrammi, aidates riskiperesid Narvas, Sillamäel, Keila linnas ja Keila ning Harku vallas. Programmi eesmärk on aidata raskustesse sattunud peredel ületada tekkinud probleemid, et lapsed saaksid kasvada oma vanemate juures. Annetuste abil saab SOS Lasteküla pakkuda riskiperedele majanduslikku ja psühholoogilist nõustamist, arsti- ja toiduabi, samuti õpi-, logopeedilist ning terapeutilist tuge. Lisaks peretugevdusprogrammile ning 211 lapsele, kes elavad SOS Lasteküla peredes üle Eesti otsib SOS Lasteküla ka selliseid peresid, kes oleksid nõus kasvatama vanemliku hooleta lapsi omaenda kodus. Üks Eesti pere seda täna juba teeb

Tiina on esimene ema Eestis, kes ei ela SOS Lastekülas, vaid kasvatab SOS lapsi oma kodus. Lisaks oma kolmele lapsele otsustas ta üles kasvatada veel viis last.

"Igal lapsel on oma lugu, oma iseloom ja hingehaavad, mis tekitavad neis emotsioone. Pereemana tuleb mul osata neid emotsioone mõista ja toime tulla, kuid alati saan küsida nõu SOS Lasteküla asjatundjatelt. Lapse jaoks on oluline see, et kodu on koht, kus ta ei saa ainult süüa ja magada, vaid teda mõistetakse, temast hoolitakse ja antakse kindlustunnet, et ta on armastatud sellisena, nagu ta on," ütleb ema Tiina. "Muidugi peab olema südames kindel soov, palju kannatlikkust, aga uskuge, see rõõm ja rahulolu, et oled aidanud lapsel või lastel üle saada hirmust hüljatuse ning hoolimatuse ees, on väga suur tasu. Kõik ei ole selleks valmis, võtma teise ema lapsi enda kasvatada. Aga kes seda teevad, saavad tunda sellist hingerahu, mida on raske sõnades väljendada."

Oma koju võib võtta kuni 6 last. Pere saab laste kasvatamisel mitmekülgset toetust ning igal ajal erialaspetsialistide nõu ja abi.

Tagasi