Jäta navigatsioon vahele

Ma Armastan Aidata
Koos oleme kogunud
4 713 005 €
Annetajatelt 3 338 556 €
Swedbanki poolt 1 374 449 €
SOS Lasteküla “Toeta turvalise kodu loomist igale lapsele!”

SOS Lasteküla “Toeta turvalise kodu loomist igale lapsele!”

Kuidas su annetus aitab?

Kui lähedal oleme eesmärgi saavutamisele?

Annetusi kokku
Veel vaja koguda
24 565.51 €
968 annetust
25 012.00 €
See projekt on juba lõppenud. Täname kõiki, kes kaasa aitasid!

Kuidas su annetus aitab?

Kuidas su annetus aitab?

SOS peretugevdusprogrammi eesmärgiks on perede toimetulekuvõime taastamine sel määral, et vanem suudaks oma lastele tagada arenguks vajaliku turvalise ja toetava keskkonna. Soovime ennetada olukordi, kus lapsed tuleb oma vanematest eraldada.

Sinu annetuse abil saame Narva, Sillamäe, Keila linna, Keila ning Harku valla, Kohtla-Järve ning Vasalemma ja selle lähiümbruse riskilastele ja nende vanematele pakkuda sotsiaalset ja majanduslikku tuge, nõustamist, psühholoogilist ja logopeedilist abi ning vajadusel tuge ravimite ostmisel.

2017. aastal parandasime üheskoos 289 lapse ehk 142 pere igapäevast elu. SOS Lasteküla on tegutsenud Eestis juba üle 23 aasta ning lisaks perepõhisele asendushoolduse teenusele tegeleme alates 2008. aastast ka ennetustööga. Peretugevdusprogrammist on aastate jooksul abi saanud rohkem kui 1100 last ja 450 peret.

Ühingu eesmärk on tagada lastele püsiv turvaline perekond ja kodu.

Organisatsioon on kantud tulumaksusoodustust saavate mittetulundusühingute nimekirja. Maksude teemast loe lähemalt: Annetused ja maksud.

www.sos-lastekyla.ee

https://www.facebook.com/SOSlastekyla/

Pered jäävad kokku

07.04.2017

Kui Rose kolm aastat tagasi peretugevdusprogrammi sattus oli tal kolm last, kellest kõige väiksem oli neljakuune. Rose elas ühiselamus, tarvitas ohtralt alkoholi, suhtles juhuslike meestuttavatega ega pööranud vajalikku tähelepanu lastele. Ka ei suutnud ta kinni pidada kokkulepetest ning õige varsti lahkus ka programmist. Talle ei avaldatud survet, kuid otsustati säilitada kontakt perega. Aasta jooksul läksid asjad veel hullemaks.

Ühel lapsel ilmnesid koolis väga suured probleemid ning venna tõttu ei suutnud enam koolis käia ka noorem õde. Kuna pere keeldus igasugusest abist, ei suhelnud perega enam ka lähisugulased. Pärast aastapikkust järjekindlat ning oskuslikku lähenemist hakkas lõpuks “jää sulama” ning pere saadi nii kaugele, et Rose otsustas programmiga taas ühineda. Tuli välja, et tegelikult on Rose väga tahtejõuline inimene, kuid selleks, et teda tõeliselt aidata saaks, pidi ta ise tegema otsuse, et oma pere päästmise nimel tuleb väljastpoolt abi vastu võtta.

Koostöös tugiisiku ning mitme eriala spetsialistidega keskenduti nii ema alkoholiprobleemile kui ka poja käitumishäiretele ning samm sammu haaval hakkas pere mustast august välja ronima.

Tänaseks on Rose vabanenud alkoholisõltuvusest ja leidnud töö, lapsed käivad taas koolis ning nende õpiedukus on hea. Perega hakkasid uuesti suhtlema ka vanavanemad.

Kõik see sai teoks tänu järjepidevale suhtlemisele ning oskuslikule motiveerimisele, tänu millele Rose lõpuks mõistis, et sellisest olukorrast väljatulemiseks tal endal jõudu ei ole. Tugiisiku kõige tähtsamakas rolliks ongi  hoida hättasattunud perega pidevat kontakti ning tabada ära need hetked, mil pere on nõus abi vastu võtma. Kui see otsus on tehtud, saab perele pakkuda väga erinevaid võimalusi ja viise, kuidas oma elu taas järjele saada. Tänasel päeval osaleb peretugevdusprogrammis kokku 116 peret ja 254 last.

2016. aastal sai SOS Lasteküla Narva linnalt tänukirja heade tulemuste eest perede toetamisel ning meie poole pöördub üha enam omavalitsusi, kes soovivad peretugevdusprgrammi avada ka nende territooriumil.  Meie suureks sooviks on avada 2017. aastal peretugevdusprogramm vähemalt kahes uues omavalitsuses. See tähendab seda, et abi saavate last arv suureneb veel 150 lapse võrra.  Üheskoos oma (püsi)toetajatega saame tagada, et peredel on võimalik ise oma lapsed üles kasvatada ning neilt ei võeta lapsi ära. Aitäh Sulle, et mõtled raskustesse sattunud perede peale ja soovid neid aidata!

Tagasi