15 vabaühendust liitusid “Ma armastan aidata” annetuskeskkonnaga

05.06.2017

Heategevuslikke organisatsioone ühendava „Ma armastan aidata“ annetuskeskkonnaga liituvad uued vabaühendused, mis püüavad lahendada kitsaskohti Eesti ühiskonnas.

Ma armastan aidata” annetuskeskkonnaga liituvad juunis Eesti Vegan Selts, LoovHA, Lahendus.net, Vaikuseminutid, Eriline Maailm, Eesti Pagulasabi, MTÜ Mondo, Igale Lapsele Pere, Must Kast, Eesti Ornitoloogiaühing, Eesti Gaidide Liit, Heaolu ja Taastumise Kool, Charity Pirital, Eesti Sclerosis Multiplexi Ühingute Liit ja Saaremaa Lemmikloomade Turvakodu.

„Kõik algab tahtest. Tahtest märgata ja reageerida, eeldamata, et keegi teine võiks tulla ja ära teha. Annetuskeskkond on usaldusväärne platvorm, mis viib kokku erinevad organisatsioonid ja inimesed, kes tahavad oma panust anda. Teeme tööd selle nimel, et annetamine oleks lihtne, turvaline ning looks reaalset muutust,“ ütles Swedbanki toetustegevuste juht Maarja Karmin.

Heateo SA tegevjuhi Pirkko Valge sõnul on hea meel näha, et annetuskeskkonnaga liituvad tugevad organisatsioonid, mis aitavad arendada Eesti annetuskultuuri ning tuua vabaühenduste tegevus inimestele lähemale. „Inimesed märkavad ja hoolivad aina enam ning sellest annab märku ka annetuste kasv“, lisas Valge.

„Ma armastan aidata“ annetuskeskkond on platvorm, mis võimaldab erinevates valdkondades tegutsevatel Eesti vabaühendustel annetusi koguda. Annetuskeskkonna kaudu saab iga inimene anda oma panuse heategevusorganisatsioonide toetuseks, annetades raha, aega või Swedbanki preemiapunkte. Südamelähedase organisatsiooni saab igaüks valida neljast valdkonnast – lapsed ja pered, tervis ja toimetulek, loomad ja loodushoid, haridus ja võrdsed võimalused. Tänaseks on koostöös annetajatega kogutud üle 1,3 miljoni euro. „Ma armastan aidata“ annetuskeskkonna asutasid 2008. aastal Heateo Sihtasutus ja Swedbank.

Organisatsioonide kirjeldused:

Lapsed ja Pere

Vaikuseminutid eesmärk on suurendada Eesti laste heaolu ja vaimset võimekust. Nad muudavad tähelepanu ja meelerahu harjutused kättesaadavaks ja rakendatavaks nii Eesti haridussüsteemi kui ka lastevanemate jaoks.

Eriline Maailm on erilisi lapsi kasvatavaid peresid toetav mittetulundusühing. Organisatsioon oli loodud puuetega laste vanemate poolt 2014 aastal ning täna ühendab üle 300 pere üle Eesti.

Igale Lapsele Pere ühingu veendumus on, et iga laps väärib perekonda ning vajadusel peab abivajav laps saama turvalise hoolduse uues peres. Toetame kasuvanemaid, et säilitada vanemlikust hoolest ilma jäänud laste turvalisus, heaolu ja inimväärikus.

Eesti Gaidide Liit toetab liidu tegevustes osalevate noorte keskkonnaalaseid teadmisi tõstvaid üleriigilisi ja kohalikul tasandil algatatud projekte ning kuni 70 vähekindlustatud suurpere noore osalemist nendel sündmustel.

Heaolu ja Taastumise Kool toetab lähedasi, kes soovivad kaasa aidata psüühikahäirega pereliikme, sõbra, töökaaslase taastumisele, projektiga “Toeks lähedastele”.

Charity Pirital loodi 2008. aastal, et toetada erivajadustega laste ja noorte arengut läbi erinevate tegevuste. Nõustame ja toetame peret kui tervikut. Kaasame peresid ühistegevustesse.

Tervis ja Toimetulek

Eesti Vegan Selts on abiks veganitele ja veganlusehuvilistele, jagades tõenduspõhist infot veganluse, sh toitumise ja tervise kohta, et valitud eluviis oleks jätkusuutlik.

Lahendus.net  pakub tasuta anonüümset internetipõhist psühholoogilist nõustamist kõigile soovijatele – tahame muuta vaimse tervise alase abi võimalikult kiirelt kättesaadavaks.

Eesti Sclerosis Multiplexi Ühingute Liit (ESMÜL) eesmärk on parendada Sclerosis Multiplexi (SM) diagnoosiga patsientide elukvaliteeti.

Loomad ja loodushoid

Eesti Ornitoloogiaühing 1921. aastal asutatud Eesti Ornitoloogiaühing (EOÜ) on avalikes huvides tegutsev vabaühendus, mille missiooniks on tagada Eesti linnustiku hea käekäik lindude uurimise, kaitse ja tutvustamise kaudu.

Saaremaa Lemmikloomade Turvakodu on ainult vabatahtlikest koosnev MTÜ, kelle eesmärgiks on leida igale kodutule lemmikloomale armastav kodu ja parandada loomapidamiskultuuri Saaremaal.

Haridus ja võrdsed võimalused

LoovHA on vabatahtlike ühendus, mille tegevuse eesmärk on koostöös kõikide hariduseluga seotud osapooltega loova toimimise jaoks vajaliku keskkonna tagamine igas lastele haridust andvas asutuses

Eesti Pagulasabi kogub annetusi selleks, et viia Tallinnas ja Tartus läbi pagulastele suunatud grupitegevusi, mis aitaksid siia saabunutel kiiremini siinse ühiskonnaga kohaneda.

Mondo toetab tublisid õpilasi ja koole Ghanas, Keenias, Birmas, Afganistanis ja Ukrainas.

Must Kast on projektiteater, mis on tegutsenud 2 aastat põhikohaga Tartus, kuid andnud etendusi üle Eesti. Teater loob lavastusi väikestele ja suurtele ning peab oluliseks vahetut suhtlust publikuga.

Lisainfo:

Kärt Kaasik

Heateo SA kommunikatsioonispetsialist

+372 5367 0954

kart@heategu.ee

Back